Ukrajna blokkl√°nc alap√ļ aukci√≥s port√°lt √©p√≠t a lefoglalt eszk√∂z√∂k √©rt√©kes√≠t√©s√©re

Ukrajna blokkl√°nc alap√ļ aukci√≥s port√°lon kereszt√ľl √©rt√©kes√≠ti majd azokat az eszk√∂z√∂ket, melyeket a bŇĪn√ľld√∂zŇĎ hat√≥s√°gokat illeg√°lis tev√©kenys√©gek leleplez√©sekor foglalt le a b√ľn√∂zŇĎkŇĎl. Az ukr√°n igazs√°g√ľgyi miniszt√©rium nyitott a technol√≥gia ir√°ny√°ba, saj√°t blokkl√°nc alap√ļ aukci√≥s port√°lt √©p√≠tenek a Bitfury seg√≠ts√©g√©vel.

Blokkl√°nc alap√ļ aukci√≥s platform Ukrajn√°ban

Blokkl√°nc alap√ļ aukci√≥sAz igazs√°g√ľgyi miniszt√©rium egy olyan hat√©kony platformot szeretne kialak√≠tani, melyen kereszt√ľl minden lefoglalt vagyont√°rgy √©s eszk√∂z √©rt√©kes√≠t√©se √°tl√°that√≥bb√° v√°lhat a j√∂vŇĎben. C√©ljuk az aukci√≥s folyamat transzparens√© t√©tele a nyilv√°noss√°g sz√°m√°ra. Serhiy Petukhov miniszter szerint √≠gy elker√ľlhetŇĎek lesznek a korrupci√≥val kapcsolatos probl√©m√°k a j√∂vŇĎben.

Az infrastruktur√°lis h√°tteret a Bitfury csoport adja, mely vezetŇĎ c√©gnek sz√°m√≠t a blokkl√°nc technol√≥gia mindennapos alkalmaz√°s√°ban. M√°r 2017 √°prilisa √≥ta egy√ľtt dolgoznak az ukr√°n korm√°nnyal. Az elsŇĎ blokkl√°nc alap√ļ aukci√≥s √©rt√©kes√≠t√©sre pedig a h√©ten szerd√°n sor is ker√ľlt.

Transzparensebb kormányzat a Bitfury segítségével

A Bitfury csoport blokkl√°nc alap√ļ szoftveres √©s hardveres megold√°sokat ny√ļjt nagyv√°llalatoknak √©s √°llami szervezeteknek. Term√©keiket a vil√°g sz√°mos orsz√°g√°ban haszn√°lj√°k √©vek √≥ta biztons√°ggal. Ez√©rt a meg√°llapod√°suk a korm√°nnyal nagy lelkesed√©st okozott a bitcoin k√∂z√∂ss√©gben, hiszen a fejleszt√©st a Bitfury reput√°ci√≥ja miatt mindenki megb√≠zhat√≥nak tal√°lja.

Valery Vavilov, a Bitfury igazgat√≥ja m√°r t√∂bbsz√∂r nyilatkozott arr√≥l, hogy a blokkl√°nc alapon kivitelezett korm√°ny rendszerek t√∂bb milli√≥ doll√°r √©rt√©kŇĪ eszk√∂zzel kapcsolatos adatot tud biztons√°gosan √©s transzparensen kezelni. Ezen fel√ľl pedig a blokkl√°nc technol√≥gia alkalmaz√°sa jelentŇĎs gazdas√°gi √©s t√°rsadalmi hat√°ssal is b√≠r. A nyilv√°noss√°g sz√°m√°ra ugyanis sokkal jobban √°ttekinthetŇĎv√© v√°lna az egyes korm√°nyok gazd√°lkod√°sa, amennyiben az a nyilv√°nos fŇĎk√∂nyv√∂n van vezetve. √ćgy b√°rmely honpolg√°r belel√°that az √°llam mŇĪk√∂d√©s√©be, ellenŇĎrizve, hogy a hatalmon l√©vŇĎk val√≥ban a v√°laszt√≥k √©rdekeit k√©pviselik.

Az ukr√°n korm√°ny √©s a Bitfury egy√ľttmŇĪk√∂d√©s√©nek c√©lja a korrupci√≥ legyŇĎz√©se a blokkl√°nc technol√≥gia seg√≠ts√©g√©vel. Ukrajna ugyanis az ut√≥bbi √©vekben sz√°mos p√©nz√ľgyi t√°mogat√°sban r√©szes√ľlt, melyek felhaszn√°l√°s√°nak mind felt√©tele a korrupci√≥ visszaszor√≠t√°sa az orsz√°gban.

A Bitfury egyre jobban terjeszkedik a r√©gi√≥ban. Janu√°rban a gr√ļz korm√°nnyal k√∂t√∂tt partners√©gi meg√°llapod√°st, melyben az orsz√°g ingatlannyilv√°ntart√°s rendszer√©t helyezik majd blokkl√°nc alapra a j√∂vŇĎben.

Zs

‚ÄúRight now Bitcoin feels like the Internet before the browser.‚ÄĚ – Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email c√≠met nem tessz√ľk k√∂zz√©. A k√∂telezŇĎ mezŇĎket * karakterrel jel√∂lj√ľk.