Grúzia tesztelné a blokklánc alapú ingatlan nyilvántartást

A grúzok készen állnak a blokklánc alapú ingatlan piacra. Számos helyi lap számolt be arról, hogy Grúziában blokklánc technológiát használnának az ingatlan szerződések biztonságának megőrzése érdekében.

Elindulnál, de nem tudod hogyan állj neki? Diverzifikálnál, új kocsira gyűjtesz vagy csak a lakáshitelt kell ledolgoznod? A kriptodevizák 10 év alatt a világ legforróbb befektetési eszközeivé váltak. A CoinCash magyar kriptodeviza váltó segít elindulni.

Tea Tsulukiani, a grúz igazságügyi miniszter bejelentette, hogy a kormányügynökségek és szervek rendelkeznek a szükséges technológiai szakértelemmel és szakértővel ahhoz, hogy meg tudják védeni több millió ember tulajdonát a blokklánc segítségével.

Tsulukiani így nyilatkozott:

“Köszönhetően a Köznyilvántartásnak, Grúzia csatlakozni tud ehhez a rendszerhez. Azt gondoljuk, hogy 2017 során az első lépés a dokumentumok feltöltése lesz. Már jelenleg is kompatibilisek a rendszereink, már csak az ingatlan adatlapok feltöltése szükséges. Részletesen tájékoztatjuk majd a lakosságot az elérhető újdonságokról. Eredményképpen pedig Grúzia a régió és Európa első országa lesz, ahol alkalmazzák a blokklánc technológiát.”

A blokklánc alapú ingatlan dokumentumok készen állnak a feltöltésre

Adatfeltöltés a blokkláncraAhogy az igazságügyi miniszter is nyilatkozott, a kormányszervek rendelkeznek a megfelelő technikai háttérrel, hogy a dokumentumokat beillesszék a blokklánc rendszerbe az elkövetkezendő hónapokban.

Amennyiben a kormány sikeresen biztosítja az ingatlan adatokat a blokklánc platformon, ez lesz a blokklánc technológia első igazán széleskörű, nemzetgazdasági szintű felhasználása az ingatlan piacon.

Ezidáig a grúz kormány nem közölt technikai részleteket az ingatlan ipari projektről. Azt feltételezik, hogy a projekt mögött a grúz igazságügyi minisztérium és a Bitfury megállapodása állhat. A fejlesztést a Bitfury csapata fogja véghez vinni.

Bitfury megállapodása a grúz kormánnyal

2016 áprilisában Valery Vavilov a Bitfury ügyvezető igazgatója és a Grúz Nemzeti Köznyilvántartás elnöke, Papuna Ugrekhelidze stratégiai megállapodást kötött. Akkortájt a Bitfury elnöke, George Kikvadze optimizmusát fejezte ki a grúz kormánnyal szemben. Igen nagy lépés ugyanis az infrastruktúra fejlesztése azért, hogy az innovatív technológiát bevezessék az ingatlan nyilvántartásba.

Blokklánc alapú ingatlan nyilvántartás a BitfurytőlKikvadze így nyilatkozott tavaly:

“A kormány nagyon eltökélt a reform irányában. A kezdeti reakció nagyon pozitív és támogató volt, mind a miniszterelnök, mind a technikai csapat szintjén.”

A Bitfury csoport blokklánc alapú szoftveres és hardveres megoldásokat nyújt nagyvállalatoknak és állami szervezeteknek. Termékeiket a világ számos országában használják évek óta biztonsággal. Ezért a megállapodásuk a kormánnyal nagy lelkesedést okozott a bitcoin közösségben, hiszen a fejlesztést a Bitfury reputációja miatt megbízhatónak találják.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.