Grúzia tesztelné a blokklánc alapú ingatlan nyilvántartást

A grúzok készen állnak a blokklánc alapú ingatlan piacra. Számos helyi lap számolt be arról, hogy Grúziában blokklánc technológiát használnának az ingatlan szerződések biztonságának megőrzése érdekében.

Tea Tsulukiani, a grúz igazságügyi miniszter bejelentette, hogy a kormányügynökségek és szervek rendelkeznek a szükséges technológiai szakértelemmel és szakértővel ahhoz, hogy meg tudják védeni több millió ember tulajdonát a blokklánc segítségével.

Tsulukiani így nyilatkozott:

Köszönhetően a Köznyilvántartásnak, Grúzia csatlakozni tud ehhez a rendszerhez. Azt gondoljuk, hogy 2017 során az első lépés a dokumentumok feltöltése lesz. Már jelenleg is kompatibilisek a rendszereink, már csak az ingatlan adatlapok feltöltése szükséges. Részletesen tájékoztatjuk majd a lakosságot az elérhető újdonságokról. Eredményképpen pedig Grúzia a régió és Európa első országa lesz, ahol alkalmazzák a blokklánc technológiát.

A blokklánc alapú ingatlan dokumentumok készen állnak a feltöltésre

Ahogy az igazságügyi miniszter is nyilatkozott, a kormányszervek rendelkeznek a megfelelő technikai háttérrel, hogy a dokumentumokat beillesszék a blokklánc rendszerbe az elkövetkezendő hónapokban.

Amennyiben a kormány sikeresen biztosítja az ingatlan adatokat a blokklánc platformon, ez lesz a blokklánc technológia első igazán széleskörű, nemzetgazdasági szintű felhasználása az ingatlan piacon.

Ezidáig a grúz kormány nem közölt technikai részleteket az ingatlan ipari projektről. Azt feltételezik, hogy a projekt mögött a grúz igazságügyi minisztérium és a Bitfury megállapodása állhat. A fejlesztést a Bitfury csapata fogja véghez vinni.

Bitfury megállapodása a grúz kormánnyal

2016 áprilisában Valery Vavilov a Bitfury ügyvezető igazgatója és a Grúz Nemzeti Köznyilvántartás elnöke, Papuna Ugrekhelidze stratégiai megállapodást kötött. Akkortájt a Bitfury elnöke, George Kikvadze optimizmusát fejezte ki a grúz kormánnyal szemben. Igen nagy lépés ugyanis az infrastruktúra fejlesztése azért, hogy az innovatív technológiát bevezessék az ingatlan nyilvántartásba.

Kikvadze így nyilatkozott tavaly:

“A kormány nagyon eltökélt a reform irányában. A kezdeti reakció nagyon pozitív és támogató volt, mind a miniszterelnök, mind a technikai csapat szintjén.”

A Bitfury csoport blokklánc alapú szoftveres és hardveres megoldásokat nyújt nagyvállalatoknak és állami szervezeteknek. Termékeiket a világ számos országában használják évek óta biztonsággal. Ezért a megállapodásuk a kormánnyal nagy lelkesedést okozott a bitcoin közösségben, hiszen a fejlesztést a Bitfury reputációja miatt megbízhatónak találják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük