Stockholm elsŇĎ alkalommal rendez kriptop√©nz √©s blokkl√°nc konferenci√°t

2017. szeptember 7-√©n, elsŇĎ alkalommal, a sv√©d fŇĎv√°ros l√°tja vend√©g√ľl Eur√≥pa egyik legnagyobb bitcoin √©s blokkl√°nc technol√≥giai konferenci√°j√°t, a Blockchain¬†& Bitcoin Conference¬†Stockholm¬†rendezv√©nyt.

Az esem√©ny szorosan kapcsol√≥dik a Blockchain & Bitcoin Conference Europe¬†sorozathoz, amely az elsŇĎ √©s egyben legnagyobb kripto-technol√≥giai konferencia Eur√≥p√°ban. A szervezŇϬ†Smile-Expo r√©gi motoros a¬†rendezv√©nyszervez√©sben √©s b√°b√°skodott a cseh, √©szt, orosz √©s ukr√°n v√°ltozat megszervez√©s√©n√©l is.

konferencia - fortunejack

FŇĎ t√©m√°k k√∂zt szerepel a blokkl√°nc technol√≥gia √ľzleti megval√≥s√≠tat√≥s√°ga, a kriptop√©nzek jogi szab√°lyoz√°sa¬†(k√ľl√∂nb√∂zŇĎ joghat√≥s√°gok gyakorlata), √©letk√∂r√ľlm√©nyek jav√≠t√°sa √ļj technol√≥gi√°k seg√≠ts√©g√©vel √©s az okosszerzŇĎd√©s fejleszt√©sek decentraliz√°lt gazdas√°gi k√∂rnyezetben.

A rendezv√©nyen fokozott figyelmet kapnak a fintechben megval√≥sul√≥ blokkl√°nc fejleszt√©sek. A r√©sztvevŇĎ szakmabeliek kit√©rnek a bankszektorban fut√≥ blokkl√°nc alap√ļ projektekre: sz√°mos szakmai panelbesz√©lget√©s √©s magas szintŇĪ kutat√°si projekt publik√°ci√≥ja v√°rhat√≥.

Blokklánc & Bitcoin Konferencia: miért pont Stockholm?

Sz√°mos, szakmai szempontb√≥l pozit√≠v fejlem√©ny miatt d√∂nt√∂ttek a rendezv√©ny szervezŇĎi a skandin√°v fŇĎv√°ros mellett:

  1. 2016¬†ŇĎsz√©n a Sv√©d K√∂zponti Bank bejelentette egy nemzeti kriptop√©nz fejleszt√©s√©nek elŇĎk√©sz√ľleteit. A tervek k√©t √©ven bel√ľl megval√≥s√≠t√°sra ker√ľlnek. A fem√©r√©s szerint a sv√©dek ritk√°n haszn√°lnak hagyom√°nyos p√©nzt: 2009 √≥ta a p√©nz√©rm√©k √©s bankjegyek sz√°ma ¬†40%-al cs√∂kkent.
  2. A sv√©d korm√°ny elk√∂telezett a blokkl√°nc-technol√≥giai fejleszt√©sek mellett: egy 2016-os projekt sor√°n tulajdonjogi adatokat digitaliz√°ltak √©s a projekt technol√≥giai know-how-j√°t a blokkl√°nc elven mŇĪk√∂dŇĎ okosszerzŇĎd√©sek adt√°k.
  3. A¬†Nasdaq Stockholm tŇĎzsde piacra dobta Eur√≥pa elsŇĎ bitcoin alap√ļ befektet√©si eszk√∂z√©t.¬†A¬†Bitcoin Tracker One eszk√∂zt hiteles√≠tette a sv√©d p√©nz√ľgyi szab√°lyoz√≥ szerv √©s m√°r akt√≠van kereskedhetŇĎ.
  4. J√ļniusban rajtolt az energiaszektor “blokkl√°ncos√≠t√°s√°t” c√©lz√≥ projekt. A Vattenfall sv√©d √°llami c√©g 20 eur√≥pai c√©ggel egy√ľttmŇĪk√∂dve elkezdte egy blokkl√°nc alap√ļ villamosenergia-kereskedelmi platform fejleszt√©s√©t.

T√∂bbek k√∂z√∂tt, a fent eml√≠tett projekteket is kives√©zik a Blockchain & Bitcoin Conference Stockholm r√©sztvevŇĎi.

A legfrissebb k√∂zlem√©ny szerint, a r√©szv√©tel√©rŇĎl biztos√≠totta a szervezŇĎket Eric Benz, a Cryptopay¬†bitcoin k√°rtyakibocs√°t√≥, Frank Schuil, a Safello bitcoin tŇĎzsde CEO-ja √©s Karolina Marzantowich, az IBM lengyel √ľzlet√°g√°nak vezetŇĎ fejlesztŇĎje. A lista term√©szetesen folyamatosan friss√ľl √©s tov√°bbi szak√©rtŇĎkkel fog bŇĎv√ľlni az idŇĎ k√∂zeledt√©vel.

A konferenci√°val egyidejŇĪleg kriptohardver √©s szoftver szakki√°ll√≠t√°s is lesz, ahol v√°llalatok, startupok mutatj√°k be leg√ļjabb innov√°ci√≥ikat.

A konferenciáról többet megtudhattok a Blockchain & Bitcoin Conference Stockholm honlapján.

Balaxi

Dream. Fulfill. Repeat.

Idealist. Digital.

Vélemény, hozzászólás?

Az email c√≠met nem tessz√ľk k√∂zz√©. A k√∂telezŇĎ mezŇĎket * karakterrel jel√∂lj√ľk.