Stockholm első alkalommal rendez kriptopénz és blokklánc konferenciát

2017. szeptember 7-én, első alkalommal, a svéd főváros látja vendégül Európa egyik legnagyobb bitcoin és blokklánc technológiai konferenciáját, a Blockchain & Bitcoin Conference Stockholm rendezvényt.

Az esemény szorosan kapcsolódik a Blockchain & Bitcoin Conference Europe sorozathoz, amely az első és egyben legnagyobb kripto-technológiai konferencia Európában. A szervező Smile-Expo régi motoros a rendezvényszervezésben és bábáskodott a cseh, észt, orosz és ukrán változat megszervezésénél is.

Fő témák közt szerepel a blokklánc technológia üzleti megvalósítatósága, a kriptopénzek jogi szabályozása (különböző joghatóságok gyakorlata), életkörülmények javítása új technológiák segítségével és az okosszerződés fejlesztések decentralizált gazdasági környezetben.

A rendezvényen fokozott figyelmet kapnak a fintechben megvalósuló blokklánc fejlesztések. A résztvevő szakmabeliek kitérnek a bankszektorban futó blokklánc alapú projektekre: számos szakmai panelbeszélgetés és magas szintű kutatási projekt publikációja várható.

Blokklánc & Bitcoin Konferencia: miért pont Stockholm?

Számos, szakmai szempontból pozitív fejlemény miatt döntöttek a rendezvény szervezői a skandináv főváros mellett:

  1. 2016 őszén a Svéd Központi Bank bejelentette egy nemzeti kriptopénz fejlesztésének előkészületeit. A tervek két éven belül megvalósításra kerülnek. A femérés szerint a svédek ritkán használnak hagyományos pénzt: 2009 óta a pénzérmék és bankjegyek száma  40%-al csökkent.
  2. A svéd kormány elkötelezett a blokklánc-technológiai fejlesztések mellett: egy 2016-os projekt során tulajdonjogi adatokat digitalizáltak és a projekt technológiai know-how-ját a blokklánc elven működő okosszerződések adták.
  3. A Nasdaq Stockholm tőzsde piacra dobta Európa első bitcoin alapú befektetési eszközét. A Bitcoin Tracker One eszközt hitelesítette a svéd pénzügyi szabályozó szerv és már aktívan kereskedhető.
  4. Júniusban rajtolt az energiaszektor “blokkláncosítását” célzó projekt. A Vattenfall svéd állami cég 20 európai céggel együttműködve elkezdte egy blokklánc alapú villamosenergia-kereskedelmi platform fejlesztését.

Többek között, a fent említett projekteket is kivesézik a Blockchain & Bitcoin Conference Stockholm résztvevői.

A legfrissebb közlemény szerint, a részvételéről biztosította a szervezőket Eric Benz, a Cryptopay bitcoin kártyakibocsátó, Frank Schuil, a Safello bitcoin tőzsde CEO-ja és Karolina Marzantowich, az IBM lengyel üzletágának vezető fejlesztője. A lista természetesen folyamatosan frissül és további szakértőkkel fog bővülni az idő közeledtével.

A konferenciával egyidejűleg kriptohardver és szoftver szakkiállítás is lesz, ahol vállalatok, startupok mutatják be legújabb innovációikat.

A konferenciáról többet megtudhattok a Blockchain & Bitcoin Conference Stockholm honlapján.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük