1 dolláros bitcoint árul a Walmart

A hipermarket óriás 1 dolláros bitcoint kezdett árulni az Egyesült Államokban.

1 dolláros bitcoint a boltból

Mielőtt mindenki a szívéhez kapna és felszállna az első Amerikába tartó gépre, hogy bevásároljon – nem kriptopénz formájában árul 1 dolláros bitcoint a Walmart, hanem egy csokoládé formájában.

A Frankford Candy & Chocolate Company, egy philadelphiai csokoládédé gyártó is felismerte a bitcoin és a kriptopénzekben rejlő marketing lehetőségét. A Walmarttal kötött szerződést, hogy Amerika szerte tudja terjeszteni az 1 dolláros bitcoin csokikat.

A hír a CryptoCurrency Reddit csatornán keresztül kezdett el terjedni, amikor az egyik felhasználó megosztotta a képet a lehetséges „befektetésről”. A képen legalább kilenc csomag 1 dolláros bitcoint lehet látni, melyekre már le lehet csapni a Walmart üzletekben. Ahogy a képen is látszik, mindössze 1 dollárért lehet hozzájutni a csokihoz, aminek a csomagolása és formája egy bitcoin érmét ábrázol.

A szlogen: „Minden nap alacsony ár”

A Walmart szlogenje, a „minden nap alacsony ár” hűen tükrözi a jelenlegi kriptotél helyzetét, ha összehasonlítjuk a múlt évben tapasztalt rekord árfolyammal.

6 bitcoin a minimum befektetés

A Walmart online boltjában is kapható az 1 dolláros csoki bitcoin, bár sajnos Magyarországra nem lehet házhoz szállítást kérni. Az érmék hatos pakkban érhetőek el, így legalább 6 bitcoinhoz lehet egyszerre hozzájutni, ha valaki a a „befektetés” ezen formáját választja.

Walmart és a blokklánc technológia

Komolyra fordítva a szót, a Walmart a csoki bitcoinon túl is igen aktívan részt vesz a blokklánc technológiai fejlesztésekben. Maga is tervez és kísérletezik a blokklánc technológiával az ellátási lánc területén. A legutóbb beadott szabadalmi kérelmükben egy olyan rendszert védettek le, mely a nyilvános főkönyvön keresztül lehet nyomon követni, hogy egy adott tároló rekesz szabad-e vagy sem. Ez nagyban megkönnyítené majd a raktározási feladatokat a milliárd dolláros forgalmú kereskedelmi lánc életében.

Bár a csoki bitcoin felhívhatja a figyelmet a kriptopénzekre, valószínűleg előbb fogunk hallani a Walmart blokkláncáról, mely a mindennapok része lesz, mint az gondolnánk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük