$1 milliárdos alapot hoztak létre a Binance Smart Chain fejlesztésére

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Binance, a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje, 1 milliárd dolláros alap megalkotását jelentette be, mellyel a Binance Smart Chain (BSC) ökoszisztémáját szeretnék fejleszteni.

A Binance új alapjának elsődleges célja a tehetségek támogatása és a befektetés serkentése a Binance Smart Chain körül

Az összesen 1 milliárd dolláros, ún. „növekedési alap” négy fő csoportot céloz meg, írják a honlapon megjelent hivatalos közleményben.

Elsőként a tehetségek fejlesztését célozzák meg, melyre $100 milliót különítettek el. A Talent Development részeként számos projektet felvázoltak a közleményben. Többek között itt szerepel a fejlesztő közösségek mentorálása, az új kriptobefektetők oktatása, ösztöndíjak biztosítása egyetemeknek, boot campek szervezése vagy éppen a kutatás-fejlesztés egyéb támogatása is.

A második csoport szintén 100 milliót kap az alapból; ez a likviditás ösztönzéssel fog foglalkozni. Ennek keretében likviditást fognak biztosítani bizonyos protokollok számára, amelyek jól teljesítenek az innováció, TVL (teljes lekötött érték) vagy éppen a kereskedési volumen terén. Emellett flexibilitást és támogatást szeretnénk a kereskedők és intézmények számára nyújtani, hogy növeljék a DeFi protokollokban lévő likviditást.

A harmadik csoport már egy 300 millió dolláros szeletet fog kapni a Builder & Incubation program részeként. Ennek egy része helyi és regionális hackathonok szervezésére és egyéb fejlesztőket érintő programokra lesz fordítva. A maradék része pedig a már létező Most Valuable Builder program kibővítésére szolgál majd. Ennek célja, hogy 100 további dApp részesülhessen az inkubátor program nyújtotta mentorálási és támogatási lehetőségekből.

$1 milliárdos alapot hoztak létre a Binance Smart Chain fejlesztésére

 

Végül, de nem utolsó sorban pedig egy 500 millió dolláros befektetési programot is indítanak a Binance-esek. Ennek elsődleges célja a mainstream alkalmazás felgyorsítása és a jelenlegi pénzügyi infrastruktúrák szétrombolása, megbolygatása. Itt bőven lesznek érintett területek; többek között ugyanis támogatni tervezik a virtuális valóság, a mesterséges intelligencia, a metaverse, a gaming vagy éppen a decentralizált számítástechnika területét is. Ez az utóbbi rész nem csak a Binance Smart Chain ökoszisztémáját, hanem a szélesebb blokklánc szektort célozza meg.

Az 1 milliárd dolláros keretével a Binance új alapja a legnagyobb kripto accelerator programnak számít jelenleg a világon.

Maga a Binance Smart Chain is komoly fejlődésen ment keresztül az év elején, mára pedig kb. napi 1 millió felhasználót és nagyjából 900 dAppot tud felmutatni. Mindezek ellenére komoly problémák is felmerültek a blokklánc biztonságát tekintve, amely az elmúlt hónapokban kissé lassította a fejlődését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.