10 ezer dollár felett a bitcoin – a Bitmex CEO-ja szerint 20 ezerig eljuthat az árfolyam

Vasárnap hajnalban áttörte a 10 ezer dolláros lélektani határt a bitcoin. Arthur Hayes, a Bitmex CEO-ja szerint az árfolyam akár 20 ezer dollárig is emelkedhet a közeljövőben.

A bitcoin februát eleje óta tartó menetelését nem hagyta annyiban, vasárnap hajnalban újabb rakétákat kapcsolt be az árfolyam és kilőtt 10 ezer dollár fölé. Utoljára tavaly október 26-án volt ilyen magasan az árfolyam, év eleje óta pedig töretlen a növekedés.

Arthur Hayes, a Bitmex CEO-ja Twitteren osztotta meg, amint a bitcoin átlépte a 10 ezer dolláros árfolyamszintet a Bitmex oldalán. Tweetjében pedig hozzátette, hogy 20 ezer dollárig lépcsőzhet fel az árfolyam.Hayes bitcoin jóslata Twitteren

Reméljük a jóslata most jobban bejön, mint amikor múltkor tett hasonló kijelentést. 2018 szeptemberében ugyanis Hayes szintén a Twitteren lőtte be a 20 ezer dollátos árfolyamcélt, amikor szintén 10 ezer dollár környékén járt a bitcoin. Azonban az üzenet megjelenése után egy héttel a bitcoin árfolyam csúnyán összeomlott.

A Twitteren mások is üdvözölték a kerek számot. Anthony Pompliano, a Morgan Creek Digital partnere rá is licitált Hays árfolyam jóslatára és elmondta, hogy továbbra is tartja az előrejelzését, mely szerint 2021 decemberében 100 ezer dollár felett zárhatja az évet a bitcoin. Bár az eredeti jelentése még 2019-re jósolta a 100 ezer dolláros árfolyamot, azóta ezt a piaci helyzetnek megfelelően már korrigálta.

Ebből is látszik, hogy még a nagy kriptoszakértők is tévedhetnek a hosszútávú előrejelzések tekintetében, ezért a befektetési döntéseket nem érdemes csak ezekre a kijelentésekre alapozni.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.