Az 1 billió dolláros Bitcoin története 2019-ben

Egy vasárnap délutáni történet az 1 billió dolláros Bitcoinról…

Miután 2018. elején az összes kriptó elég nagyot esett a 2017-es magasságok után, az év hátralévő része stabilnak volt tekinthető a kriptopiacokon. Akkor azonban elérkezett a november. Mi is történt novemberben?

Elég nehéz lenne egyetlen egy okot találni, de a lényeg, hogy az összes kriptovaluta árfolyama jelentősen beszakadt. Kimondottan rosszul viselte ezt az időszakot a Bitcoin, ami éves negatív csúcsokat döntött. Mielőtt felállítanánk az 1 billió dolláros Bitcoin forgatókönyvét 2019-ben, érdemes áttekintetünk hogyan jutottunk ide.

Az első gondolat, hogy akkor a részvénypiacok is eléggé beszakadtak, ami kimondottan a technológiai részvényeknek köszönhető, amik közül nagyon sok kártyavárként omlott össze a gyenge pénzügyi jelentéseik miatt. A másik oka a technológiai részvényárfolyamok zuhanásának az volt, hogy kiderült, hogyan gyűjtik és élnek vissza a személyes adatainkkal, és hogyan próbálták elhallgattatni a negatív hangokat.

Ebben az időszakban zajlott a Bitcoin Cash fork háború is, ahol a két bitcoin klón próbálta bizonygatni fölényét, amit nem lehetett ignorálni, így ez megmutatkozott az árfolyamokban is. Az akkor megjelent Twitter posztok sem segítették a helyzetet, például Craig Wrightnak elég sok piacbefolyásoló üzenete volt. Mindezek előhozták a kriptovaluták vélt értékének a törékeny természetét, amit a spekulatív kereskedésen kívül nem sok helyen tudnak felhasználni.

“Minden BTC bányásznak…

Ha átváltasz BCH bányászásra, talán ezt BTC-vel kell kifizetnünk, és ha azt megtesszük, akkor USD-ben utaljuk neked… Mi úgy gondoljuk, hogy a BTC-nek nincs több tere… el fog süllyedni.
Gondolkodj el róla. Sokat el fogunk adni.”
@Dr Craig S Wright

Mi történt még?

A Bloomberg szerint az amerikai Igazságügyi Minisztérium vizsgálta a Tether ármanipulációját is, ami a Bitfinex kriptotőzsde körül alakult ki. Nem meglepően a Tether tagadja a vádakat, de azóta sem indult egy átfogó vizsgálat, ami tisztázná a a Tether által állított tőke valódiságát.

Aztán kipattant a Mt. Gox ‘Bálna‘ vagyonkezelő esete, akik rendszeresen nagy mennyiségben dob a piacra Bitcoint, ami lefelé nyomja az árfolyamot. A vagyonkezelő állítja, nem értékesít többet, de ki tudja komolyan venni?

Közben a különböző Facebook csoportokban és Twitteren üzenetekben tudós és tudatlan személyek is próbálják megjövendölni, mikor éri el az árfolyam a mélypontot, hogy aztán következő héten, hónapban, évben rekordmagasságokba szálljon. Az egyik kedvenc John McAfee, aki már többször nyilatkozta, hogy bekapja a saját péniszét, ha a Bitcoin árfolyama nem éri el 2020-ban az 1 millió dollárt. Azonban ezeknek az előrejelzések és jóslatoknak nincs sok alapja, senki sem rendelkezik belső információval, mindenki csak ötletel, és rengeteg belső machináció folyik közben, amiről a legtöbb embernek fogalma sincs. Amikor Craig Wright egy Twitter üzenetével a mélybe tudja lökni az árfolyamot, az elég ijesztő, és ő csak egy játékos a sok közül.

Szóval hogyan lehetséges az 1 billió dolláros Bitcoin történet 2019-ben? Sehogy. Én csak ezt állítom, ahogy sokan mások is állították az elmúlt időszakban, ami mögött nem volt semmi valid érvelés. Ez a történet azonban még sem volt egy kidobott idő számodra, hiszen mennyi mindent kiemeltem, ami befolyásolja a Bitcoin múltbéli árfolyamát. Most te többet tudsz mint azok az emberek, akik az előrejelzéseket hirdetik vagy olvassák.

Don’t trust, verify. Zoomolj ki és hodl.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.