A 10 legfontosabb esszé a Bitcoinról, amit muszáj elolvasnod

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánljuk ezeket az írásokat, amelyek amellett, hogy segítenek perspektívába helyezni a kriptovalutákat, rávilágítanak a hagyományos pénzrendszer buktatóira. Ízelítőül hoztunk néhány lefordított szemelvényt belőlük.

Kellemes olvasgatást!

1. Masters and Slaves of Money (Robert Breedlove)

“A pénz az emberek idejével való kereskedés eszköze. A központi bankok, a modern korszak pénzügynökei ezt az eszközt fegyverként használják az idő ellopására és a vagyoni egyenlőtlenségek növelésére.”

2. The Bitcoin Reformation (Tuur Demeester)

“A Bitcoin 21. századi megjelenése, a titkosítás és az internet (…) nem csupán trendek; ezek mind a változás hírnökei, melyek hasonló dinamikát mutatnak a 16-17. században zajló európai forradalommal.”

3. The Danger Of The Collective ‘We’ (Marty Bent)

“Sokan vannak, akik arról papolnak, hogy az “adósság olyan pénz, amivel “MI tartozunk SAJÁT MAGUNKNAK” anélkül, hogy felismernék, hogy a ‘mi’ nem egy statikus entitás, hanem életük különböző szakaszaiban lévő személyek gyűjteménye.”

4. The Bullish Case For Bitcoin (Vijay Boyapati)

“Ha a Bitcoin 20 évig létezik majd, akkor egy közel univerzális bizalom veszi majd körül, miszerint örökre elérhető lesz, hasonlóképpen, ahogy az emberek úgy vélik, hogy az internet a modern világ állandó velejárója.”

5. Bitcoin Becomes The Flag Of Technology (Balaji. S. Srinivasan)

“A technológia nem a hagyományos politikai aktivizmus révén bolygatta fel a zeneipart, a taxiipart vagy az újságipart. Egyszerűen olyan, jobb termékeket állított elő, amelyeket emberek milliói önként választottak (…). És ezen sok csendes, egyéni, személyes döntés révén hatalmas változások történtek (…).”

6. Gradually, Then Suddenly (Parker Lewis)

“Egyre inkább tudatosult bennem, hogy attól függetlenül, hogy a bitcoin marad-e vagy sem, a jelenlegi pénzügyi rendszerünk nem fenntartható.”

7. 3 Reasons I’m Investing In Bitcoin (Lyn Alden)

“A Bitcoin egy gyönyörűen felépített protokoll. A zsenialitása nyilvánvalóan látszik a kialakításában azok számára, akik alaposan tanulmányozzák – keveredik benne a matematika, a számítástechnika, a kiberbiztonság, a monetáris közgazdaságtan és a játékelmélet.”

8. Why Bitcoin Matters (Marc Andreessen)

“A Bitcoin messze nem csak egy liberális tündérmese vagy egy egyszerű Szilícium-völgyi hype. A Bitcoin elsöprő lehetőség arra, hogy újból elképzeljük, hogyan működhet és miként kell működnie a pénzügyi rendszernek az internet korában, és katalizátora a rendszer átalakításának (…).”

9. Economics of Bitcoin As A Settlement Network (Saifedean Ammous)

“A Bitcoin olyan pénz, ami nincs kitéve a másik fél által okozott kockázatnak, és a hálózat percek alatt képes nagy összegű kifizetések kiegyenlítésére. A Bitcoin tehát leginkább a központi bankok és a nagy pénzügyi intézmények közötti tranzakciókkal hasonlítható össze, és jobban teljesít náluk: végtelenül olcsóbb és ellenőrizhetőbb. A történelem egyetlen másik pénzformája, amely mentes a szerződő felek kockázatától, az az arany, aminek a mozgatása összehasonlíthatatlanul drágább.”

10.Decentralization: Why Dumb Networks Are Better (Andreas M. Antonopoulos)

“Az Internet egy ’buta’ hálózat, ami meghatározó és egyben legértékesebb tulajdonsága. Az Internet protokollja (..) nem kínál “szolgáltatásokat”. Nem hoz döntést a tartalommal kapcsolatban. Nem tesz különbséget a fényképek és a szöveg, a videó és a hang között. ”

Kapcsolódó:

A cikk forrása:Hackernoon

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.