10 milliárd dollár 1 óra alatt – ennyit zsugorodott ma délelőtt a kriptopénz piac

Körülbelül egy óra alatt 10 milliárd dollár tűnt el a kriptopénz piacról miután a bitcoin mellett a többi altcoin is jelentősen veszített értékéből. A korábbi  kriptopénz tőzsdei támadások hírére a dél-koreai kormány vizsgálódni kezdett.

10 milliárd dollár 1 óra alatt

A top 10 kriptopénz közül egyikét sem kímélték a kereskedők a mai délelőtt során, mindegyik altcoin jelentősen gyengült a piacon. A bitcoin és a ripple 5%-ot, az ethereum 7%-ot, az EOS pedig több mint 10%-ot veszített az értékéből a tegnapi árfolyamhoz képest.

top 10 crypto

A teljes kriptopénz piaci kapitalizáció ma még 282 milliárd dollárra indította a napot, azóta azonban 270 milliárd dollárra esett vissza. Ez több, mint 10 milliárd dollár eltűnését jelenti a szektorból mindössze egy óra leforgása alatt.

Mi állhat az esés hátterében?

Az egyik elmélet szerint a mostani esés mögött a korábbi tőzsdei támadások híre állhat. Két nappal ezelőtt több, mint 30 millió dollárnak megfelelő kriptopénz tűnt el Dél-Korea legnagyobb kripto tőzsdéjéről. Két héttel ezelőtt pedig egy másik kripto tőzsdét törtek fel az országban. A CoinRail esetében 40 millió dollár feletti a kár.

Bár a Coinrail feltörése jelentőse eladási hullámot indított el, a BitHumb esetébenr kezdetben a kereskedők jól állták a sarat és a piac alig érezte meg a második támadás hírét. Mára kiderült azonban, hogy a probléma nagyobb lehet a régióban, mint korábban gondolták. A dél-koreai kormány ugyanis vizsgálatot kezdeményezett az elmúlt időszakok támadásai miatt.

A kormány közleményében az alábbi szerepel a vizsgálat kapcsán.

„A minisztérium a koreai internet biztonsági ügynökséggel együttműködve átfogó vizsgálatot indít a CoinRail és a BitHumb kriptopénz tőzsdék ellen elkövetett támadások miatt.”

A további nyomozás pedig azt eredményezheti, hogy még több dél-koreai kereskedő zárja le a pozícióját, mely a mostani esés hullámot is elindíthatta.

Az előzetes jelentések szerint számos dél-koreai kriptopénz tőzsde nem rendelkezik kellő biztonsági rendszerrel. A minisztérium szerint a kereskedési rendszerek és a feladatok szegregációja sem megfelelő mindenhol. A kriptopénz tárcákat sem kezeli sok platform kellő körültekintéssel. A hatóságok most tehát még mélyebben vizsgálják majd az országban működő kriptopénz kereskedési platformok tevékenységét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük