Ismét feltörték a Bithumb tőzsdét – most 30 millió dollárnyi kriptopénzt loptak

  • 19
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A világ hatodik legnagyobb kriptopénz tőzsdéjét ismét feltörték. A támadók most 30 millió dollár összértékű kriptopénzt loptak el a platformról.

Ismét feltörték a Bithumb kripto tőzsdét

Tavaly nyáron, majdnem ugyanilyenkor már egyszer feltörték a Bithumb tőzsdét. Most pedig úgy tűnik a történelem megismételte önmagát.

Szerda hajnalban, koreai idő szerint reggel 10 óra előtt a dél-koreai kripto tőzsde a blogján jelentette be, hogy az elmúlt órák során támadás érte a platformot. A hekker támadás miatt pedig körülbelül 35 milliárd dél-koreai won, dollárra számítva kb 30 millió dollár tűnt el a kripto tőzsdéről.

A bejelentésben az is szerepel, hogy a további biztonság fokozásának érdekében a tőzsdén tárolt kriptopénzeket offline tárcákba mozgatják. Emiatt a Bithumbon most nem lehet a számlákról kifizetéseket teljesíteni vagy feltölteni azokat.

A blog bejegyzés előtt egy órával már lehetett érezni, hogy valami nincs rendben. A Bithumb ugyanis az alábbi Twitter üzenetet osztotta meg:

banner

“A megnövekedett biztonsági problémák miatt megváltoztatjuk a tárca rendszerünket. További tájékoztatásig a nem lehet feltölteni a számlákat.”

Majd ezt követte további két üzenet:

“A feltöltés mellett a kifizetéseket is felfüggesztjük a biztonság kedvéért. Tájékoztatunk majd mindenkit amint újra elérhetőek a szolgáltatások. Elnézést kérünk az okozott kellemetlenségért.“

“Azonnal kérünk minden kedves ügyfelünket, hogy egyelőre ne teljesítsenek számla feltöltéseket a Bithumb címére.”

A Twitter üzenetek egyike sem említette, hogy ismét feltörték a Bithumb tőzsdét. Bár állítólag megjelent egy olyan üzenet is, hogy 30 millió dollár eltűnt, ezt azonban úgy látszik törölték.

A Bithumb támadása mindössze 10 nappal a Coinrail – szintén koreai – tőzsde feltörése után történt. Az esemény ismét negatívan érintette a kriptopénz piacokat.

 

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.