Feltörtek egy koreai kripto tőzsdét – minden esik a piacon *FRISSÍTETT*

Néhány órával ezelőtt feltörtek egy koreai kripto tőzsdét, a Coinrail platformját. A támadók altcoinokat loptak az tőzsdéről.

Feltörtek egy koreai kripto tőzsdét hajnalban

Pár órával ezelőtt jött a hír Twitteren, hogy a Coinrail koreai kripto tőzsde oldalát kiber támadás érte. Bár nem a Coinrail a legnagyobb tőzsde az országban, mégis jelentősen megérezte a piac a támadás hírét.

A koreai kripto tőzsde 2,7 millió dolláros forgalmával a 90. tőzsdének számít a világon forgalom szerint a CoinMarketCap adatai szerint. A forgalom legnagyobb részét a Pundi X altcoin adja. A Pundi X (ticker: NPXS) altcoin célja, hogy olyan egyszerűvé tegye a kriptopénz vásárlást, amilyen mondjuk egy üveg víz vásárlása a boltban.

A Coinrail egy közleményt jelentetett meg a Twitteren, melyben annyit írtak, hogy még elemzik mennyi pénz tűnt el a platformról. Az ellopott altcoinok között szerepelnek a Ferndix, Enfer, és Aston tokenek is. Az oldaluk egyelőre leállt, azzal az üzenettel, hogy egyelőre ellenőrzik a szervereket és rendszereket

Annak ellenére, hogy nem egy jelentős tőzsde támadásáról van szó, mégis igencsak megérezte a kriptopénz piac a negatív hírt. A bitcoin árfolyama 7620 dollárról 7320 dollárra esett vissza 90 perccel a hír után, az ethereum pedig szintén 5 százalékot gyengült az értékéből.

Manipulációs gyanú 4 nagy kereskedési volumenű tőzsdénél

A Wall Street Journal értesülése szerint az árfolyamesésben közrejátszhat az Egyesült Államok Határidős Árupiac Kereskedési Bizottságának jelentése is, miszerint négy nagy kereskedési volumenű kriptotőzsdétől kereskedési adatok beszolgáltatását kérték mivel alapos a gyanú az árfolyam manipulációra. A 4 tőzsde a Kraken, Bitstamp, Coinbase és az itBit.

Az adatbekérést a múlt év decemberében a CME Group által bevezetett BTC határidős eszközök következtében kérvényezte a szabályozó szerv ugyanis az a BTC határidősének árfolyamát a fenti 4 tőzsde aktuális árfolyamadataiból nyeri.

Alistair Milne kriptobefektető Twitteren kérdezte követőit a mai esésről és az eredmények szerint a közösség többsége az ‘Idegenek’ számlájára írja amit a ‘crypto iz dead’ (azaz, a kripto halott) válasz követ. Még szerencse hogy az esés ellenére a kriptoközösség nem vesztette el legendás humorérzékét.

Az árfolyam alakulását élőben itt tudjátok követni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük