100 000 eurót fizet bitcoinban a Domino’s Pizza egy pizzáért

A szerencsés nyertes választhat, hogy a nyereményét bitcoinban vagy euróban kéri.

A Domino’s Pizza Franciaországban egy a bitcoinisták számára is szívet melengető nyereményakcióval rukkolt elő. A 30 éves franciaországi működésük ünneplésére 100 000 euró üti a szerencsés markát. A csavar a játékban, hogy a nyertes a pénzt bitcoinban és euróban is kikérheti.

A verseny szeptember 4 és október 6 között fut és nem kis meglepetésre a résztvevőknek pizzát kell vásárolniuk, majd a vásárlásuk adatait regisztrálni kell egy oldalon, hogy részt vehessenek a húzásban.

De hogy kerül a képbe a Bitcoin? A kezdő kriptovalutások számára bizonyára nem ismert a választ. 2010 májusban Hanyecz László volt az első a világon, aki először fizetett bitcoinnal egy termékért. És a szerencsés termék 2 darab pizza volt kerek-perec 10 000 bitcoinért. Akkor a két pizza értéke 41 dollár volt bitcoinban, ez ma már legalább 100 millió dollárt érne. Úgy tűnik a Domino’s is mérföldkőként tekint az esetre, bár hozzá kell tenni, a szerencsés pizzaétterem akkor a konkurens Papa John’s volt. Azóta is, ezt az ominózus napot a világon a Bitcoin Pizza Napjaként emlegetik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük