Hanyecz László, a CBS 60 Minutes műsorában a Bitcoin Pizza Nap alkalmából

Hamarosan itt a Bitcoin Pizza Napja és Hanyecz László, a Floridában élő magyar származású ‘Pizza Guy’ szerepelni fog az USA-ban milliókat vonzó 60 Minutes műsorban, hogy újra felelevenítse ominózus 10 000 bitcoinos pizzavásárlását. A show amerikai idő szerint ma este kerül 19:00 órakor (ET/PT) adásba a CBSNews csatornán.

A Bitcoin Pizza Nap közelgő 9. évfordulója alkalmából ‘Hanyecz goes mainstream’

Hanyecz László programozó legendának számít a kripto-ökosziztémában, különösen azután nőtt meg a hírneve, hogy ő volt az első aki való világi termékért bitcoinban fizetett. Pár évvel később aztán az is kiderült, hogy közel 10 000 bitcoint költött pizzára, mikor a bitcoin árfolyama csupán 1 dollárcent volt.

Az interjú akkor kerül adásba, mikor a BTC árfolyama 8000 dolláron cirkál, azaz a pizzái 800 millió dollárt érnének mai árfolyamon. Az interjú beharangozójában Anderson Cooper riporter, a 60 Minutes házigazdája meglehetősen meglepetten konstatálja az óriási árnövekedést, amit a BTC az évek alatt produkált (ki nem?).

“Vannak éjszakák, mikor felébredsz,” kérdi Cooper, “és arra gondolsz, ‘Lenne $800 millió dollárom… ha nem veszem meg azokat a pizzákat?’”

Hanyecz erre:

“Azt gondolom, ha így gondolkodnék… az nem lenne jó számomra.”

60 Minutes műsor újra a bitcoinra irányítja a normie-k figyelmét

A 60 Minutes ma esti adása a kriptopénzekre és transzformatív szerepükre fókuszál a világban. Hanyecz nem az egyetlen, aki megszólal a műsorban: ott lesz Lael Brainard, a FED egyik kormányzója, Neha Narula, az MIT Media Lab digitális pénz kezdeményezésének vezetője és Marco Streng, a Genesis Mining CEO-ja.

Charlie Shrem, a BitInstant alapítója és korábban csalásért elítélt ősbitcoinos szintén szerepelni fog.

Az olyan nagy presztízsű médiahálózat, mint a CBS figyelme a kriptókra újra az átlagnéző perifériájába hozza és hozzájárul a Bitcoin iránti érdeklődés növekedéséhez.

A Bitcoin Pizza Nap nem csak a bitcoinra és a kriptopénz ökoszisztémára van pozitív hatással. A pizza is rivaldafénybe kerül. Charlie Bilello kriptopénz író és befektető meglátása szerint mióta a a Domino’s Pizza tőzsdén kereskedett vállalattá vált 2004-ben, azóta 4200%-ot hozott a befektetőinek.

A Google mely szintén 2004 vált tőzsdei céggé mindössze 2228%-ot hozott.

Tehát éljen a pizza és a bitcoin 🙂