100 bitcoin egy nap alatt – ennyit dobott össze a kriptoközösség Andreas Antonopoulosnak egy beszólás miatt

Egy nap alatt több, mint 100 bitcoin adományt kapott Andreas Antonopoulos. Ennyit dobott össze a kriptoközösség Antonopoulosnak, miután Roger Ver megjegyzéseket tett korábbi befektetési döntéseire.

Nem minden korai bitcoin evangelista milliárdos

Bár sokan úgy vélik, akik évekkel korábban szálltak be a kriptopénzek világába mára minden bizonnyal multi-milliárdosok. Azonban ez nem minden esetben van így. Ráadásul a befektetési döntéseket az egyén élethelyzetek mérlegelése nélkül kritizálni igen csak egyoldalú hozzáállás.

Roger Ver a Twitteren keresztül szólt be Antonopoulosnak a hét elején. A milliárdos Ver, azzal a kritikával illette Antonopoulost, hogy mára minden bizonnyal neki is milliárdosnak kéne lennie, ha korábban, amikor megismerkedett a technológiával 300 dollár körül fektetett volna be.

Andreas Antonopoulos évek óta lelkes evangelistája a bitcoinnak és a blokklánc technológiának. Több könyvet írt az elmúlt időszakban. Számtalan inspiráló beszédet tartott és nézik azt meg millióan nap mint nap azért, hogy megismerjék a véleményét a bitcoin és a kriptopénzek jövője kapcsán. Mindezek ellenére Antonopoulos szerény körülmények között élt. Egészen idáig.

Antonopoulos a Patreon platformon nyújtott közösségi támogatásokból él amellett, hogy ha megjelenik különböző eseményeken, azért díjazzák a munkáját. A Twitteren Roger Vernek adott válaszából kiderül, hogy távol volt eddig a multi-millliomosok világától.

“Nem vagyok bitcoin milliomos. Két évig teljesen ingyen dolgoztam, ahelyett, hogy befektettem volna. Csak éppen most sikerült megszabadulnom az adósságaimtól is. A Patreonon keresztül a legtöbb támogatóm 5 dolláros felajánlást tud tenni havonta. Ő miattuk tudok függetlenül dolgozni.”

Roger Ver megnyilvánulására reagálva hozzátette, hogy valóban rendelkezett bitcoinnal még 2013 előtt, azonban el kellett adnia, hogy fizetni tudja az albérletét és támogatni a családját. Az időtájt, mindössze 13 dollár volt az árfolyam, még mielőtt az év végére elérte volna az akkori rekord árfolyamot 1200 dolláron.

“Roger, én befektettem. Aztán pedig eladtam 2013-ban.  Két éven keresztül nem volt annyi jövedelmem, hogy a megtakarításaimat be tudjam fekteteni. Ehhez még jobban el kellett volna adósodnom, de ez felelőtlen döntés lett volna a családomra nézve.”

Több, mint 100 bitcoin egy nap alatt

Roger Ver beszólása és Antonopoulos válasza mémmé alakult az elmúlt napokban. Már külön kifejezést is használnak arra, ha valakit azért piszkálnak, mert évek óta foglalkozik bitcoinnal, de mégsem lett belőle gazdag.

Andreas Antonopoulos
Andreas Antonopoulos

A #stopbitshaming jeligére ezután egy emberként zárt össze a kriptoközösség, mely eddig is híres volt támogató közegéről. Az egyik Twitter felhasználó felhívására adományokat kezdtek el gyűjteni  Antonopoulos részére. Egy nap alatt összesen több, mint 100 bitcoint érkezett a számlára. Mindeközben a bitcoin árfolyama is sokat erősödött. Így mára  Antonopoulos több, mint másfél millió dollár boldog tulajdonosa lehetett, ami kb 430 millió forintnak felel meg. A felajánlások között szerepelt pár nagyobb utalás is, több tíz bitcoin értékben. Emelett az adományok még most is érkeznek az számlára, mely a 1andreas3batLhQa2FawWjeyjCqyBzypd címen található.

Antonopoulost teljesen lesokkolta a támogatás. A Twitteren írta ki, hogy egy pár napig offline lesz, hogy feldolgozza, hogy egy csapásra valóban milliomos lett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük