12 percnyi kereskedési aktivitást tett semmissé a Poloniex egy bug miatt

A Poloniex tőzsde kénytelen volt visszaállítani a kereskedési ügyleteit egy korábbi időpontra. Erre egy a rendszerében felfedezett hiba miatt volt szükség.

A Justin Sun Tron alapító által részben birtokolt tőzsde, a visszaállítást egy tweetben jelentette be még kedden. Állításuk szerint egy bug miatt hibásan lettek végrehajtva az ügyletek, ezért volt szükség a visszaállításra.

A hibát az automata audit rendszerük fedezte fel és azonnal karbantartási üzemmódra kapcsolta a platformot. “Azonosítottuk a hibát és javítottuk,” áll az üzenetükben.

Egy másik tweetben hozzátették, hogy mintegy 12 percnyit kereskedési aktivitást kellett semmissé tenniük a bug miatt, hétfőn, 18:53 és 19:05 között, helyi idő szerint.

A platformon egyben törlésre kerültek a kiutalási megbízások is, bár ezt ellencáfolja egyik friss tweetjük, miszerint ezeket újra aktiválták miután a kereskedés visszaállt a normális kerékvágásba.

Hogy az időintervallumban épp pluszos vagy mínuszos ügyleteket záró kereskedőket hogy kompenzálta a Poloniex, arról nem szólnak a hírek.

A Poloniex egykoron az egyik legjelentősebb kriptotőzsde volt a világon, mára viszont csak halvány önmaga. Múlt év októberben vásárolta fel a Circle, majd kiderült, hogy Justin Sun, a TRON blockchain alapítója is részesedést szerzett a vállalatban. Ugyan megígérte, hogy fenntartja függetlenségét, de a DigiByte érme kivezetése miatt Sun kereszttűzbe került, ugyanis a delistázás mögött gyaníthatóan személyes bosszúhadjárat állhatott.

A hetekben szintén írtunk róla, hogy a tőzsdén 2016 óta nem látott alacsony szintre esett a bitcoin és altcoin letétek nagysága, ami további bizonyíték a Poloniex kegyvesztettségére a kereskedők körében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük