Kriptomaffia: Justin Sun berágott a DigiByte elnökére, nyomban kivezette a Poloniex a DGB coint

Az amerikai székhelyű Poloniex kriptotőzsde, amibe nemrég Justin Sun, a Tron (TRX) vezérigazgatója is bevásárolta magát, bejelentette, hogy delistázta a DigiByte-ot (DGB). Ez mindössze néhány órával azután történt, hogy a DigiByte alapítója, Jared Tate kritizálni merte mind a Tront, mind pedig a Poloniexet.

Alapos mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy a DigiByte nincs a tőzsdei szabványunkra minősítve. A DGB-t delistázzuk. Hamarosan közzétesszük a részleteket”, válaszolta a tőzsde az alapítónak.

A BraveNewCoin portál alapján a Poloniex felelős a DGB/BTC kereskedési volumenének 22%-áért, és ezzel a 2. helyen áll a DGB-t listázó tőzsdék között. A DGB a piaci kapitalizáció alapján az 55. helyen van.

Reggel 9-kor a DGB kb. 0,0063 dollárig zuhant, mostanra pedig 0,0057 USD-n ketyeg.

Néhány órával a tőzsde bejelentése előtt Jared Tate egy Twitter bejegyzésben kritizálta a Tron-t és a Poloniex-et. Azt írta: “Undorodom a Tron trolloktól/robotoktól, amik azért támadnak minket, hogy egy teljesen központosított hálózatot építsenek fel, miközben Isten legdecentralizáltabb ajándékaként hirdetik.” Tate részletekbe menően a következőket is megemlítette:

“Rendkívül félrevezető platformok, például a TRON álarcot visel a decentralizáció zászlaja alatt.”

“Semmi egyedülálló nincs a TRON-ban, olyan mint néhány szerencsejáték alkalmazás, marketing hype-al és fizetett Twitter botokkal. Még a fehér könyvük nagy részét is másolták.”

“Aztán a CircleApp eladta a Poloniexet Sunnak. Mostantól a személyes adataimat, a barátaim és a családom adatait, valamint az Egyesült Államok DigiByte legérzékenyebb adatait ennek a cirkusznak kell adni, ami jelenleg a Poloniex. Vagy a TRX csaló gyárnak, ahogyan azt neveznünk kellene “

A kriptoközösség tagjai csalódottak

Képzeld el azt, hogy egy érmét csak azért delistáznak, mert az alapítója rosszat mondott rólad, ez gyakorlatilag az iparág dióhéjban”, mondta egy Twitter felhasználó. Meltem Demirors, a CoinShares stratégiai vezetője azonban arra emlékeztetett, hogy “a tőzsdék magántulajdonban lévő társaságok, és nem kötelesek bármilyen eszközt listázni vagy kereskedni azzal.”

Eközben a bitcoiner és a fejlesztő, Udi Wertheimer azt hangsúlyozta ki, hogy “a Poloniex néhány hónappal ezelőtt egy teljesen jelentéktelen tőzsde volt. Senki sem tudta, még azt sem, hogy létezik.”

Most egy új excentrikus tulajdonos és egy agresszív közösségi médiastratégia mellett ez mindenki kedvenc témája. Figyelj és tanulj”, tette hozzá.

A Twitter egyre nagyobb melegágya a kriptovállalatok között elmérgesült vitáknak. A kriptotulajdonosok, önjelölt szakértők és influenszerek bejegyzései pedig csak olaj a tűzre. A héten már írtunk Changpeng CZ Zhao, Binance vezérigazgatója és a The Block háborújáról. Most pedig Justin Sun kriptotőzsdéje lett a Twitter kriptoközösség központi témája.

Néhányan már említették, és sajnos helyt kell adnunk: a közösség médiaplatformjai mérgezőek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük