Süllyed a Poloniex? 70%-kal esett a bitcoin egyenlege

A csökkenő BTC egyenlegek azt bizonyítják, hogy a kereskedőknek elegük lett a Poloniexből, vagy netán a tőzsdét felvásárló Justin Sunnal van a baj?

A Coin Metrics elemzése szerint a Poloniex piaci részesedése, napi kereskedési volumene, drasztikusan csökkent még annak ellenére is, hogy Justin Sun, a Tron CEO-ja, aki még novemberben lépett partnersége, mindent megtesz közösségi média csatornáin, hogy hirdesse azt.

A jelentésből az derül ki, hogy a Poloniex on-chain tárcáiban tárolt bitcoinok mennyisége óriásit zuhant az elmúlt 18 hónapban. A tőzsdék BTC egyenlege arra enged következtetni, hogy mekkora a kereskedői aktivitás rajta. Alacsony egyenleg azt jelenti, hogy kis számú trader kereskedik a tőzsdén és általánosságban nehéz időszakot jelöl egy tőzsde számára.

Csökken a Poloniex traderek száma. Forrás: Coin Metrics

Azután kezdett el esni a Poloniex egyenlege, hogy a Circle felvásárolta a tőzsdét még 2018. februárban, azóta az on-chain BTC mennyisége 25 000 alá esett. Az Ethereum (ETH) szintén esni kezdett, az pedig miután egy ázsiai befektetési csoport bevásárolta magát a tőzsdébe. Ebben a csoportban volt benne – állítások szerint – Justin Sun is.

ETH és BTC egyenlegek a Poloniexnél | Coin Metrics

A Coin Metrics átvizsgálta a WebSocket API userek számának alakulását is, ahol szinten csökkenést jelentett. 18 hónap alatt 70%-kal csökkent a BTC-egyenlege, ugyanakkora mértékben, min az API felhasználók száma, ami pillanatnyilag 4000 körül stagnál.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.