1200+ német bank kínálhat bitcoin kereskedést lakossági ügyfeleinek

A Deutsche WertpapierService Bank AG (dwpbank), a német értékpapír-feldolgozó óriás, amely több mint 5,3 millió értékpapírszámlát kezel, bejelentette új, wpNex nevű platformjának elindítását, amely lehetővé teszi több mint 1200 társult bank számára, hogy Bitcoin (BTC) kereskedést kínáljon lakossági ügyfeleinek.

A március 22-én közzétett sajtóközlemény szerint a wpNex platformon keresztül a kriptokereskedés zökkenőmentesen integrálható az ügyfelek online banki élményébe. Az ügyfelek a hagyományos értékpapírjaik mellett láthatják kriptopénz-állományukat is.

Meg is vannak az első német bankok, amik élnek a lehetőséggel

Az MLP Banking AG pénzügyi tervezési tanácsadó vállalat élt a lehetőséggel, és elsőként kínál kriptokereskedelmet ügyfeleinek. Paul Utzat, az MLP Banking számla- és értékpapír-elszámolási vezetője elmondta, hogy a szolgáltatás “az év második felében minden lakossági ügyfél számára elérhető lesz”. Az MLP méretében ugyanakkor elhanyagolható, árbevétele 2020-ban 745 millió euró volt es mintegy 1800 főt foglalkoztatott.

A másik, az MLP-nél jóval meghatározóbb DZ Bank, ami azt tervezi, hogy az év végéig bitcoin opciós kereskedést kínál ügyfelei számára, ami szilárd lépésnek tekinthető a Bitcoin németországi meghonosítása szempontjából, mivel ez az intézmény a második legnagyobb eszközméret alapján és mintegy 8500 fiókot üzemeltet az országban.

A közlemény értelmében az új wpNex platformmal a dwpbank “megteremti a feltételeket ahhoz, hogy Németország a kripto világának egyik főszereplőjévé váljon”. A vállalat azt is tisztázta, hogy a közeljövőben más digitális eszközökkel, például tokenizált értékpapírokkal is bővülni fog a kínálata.

A dwpbank lépése potenciálisan nyomást gyakorol majd más német bankokra és pénzintézetekre, hogy kielégítsék a kriptokereskedéshez és -befektetéshez való kényelmes hozzáférés iránti növekvő igényt Németországban.

A dwpbank ajánlata a digitális eszköz letétkezelését is magában foglalja a Tangany nevű letétszolgáltató cégen keresztül, azonban a bankok nem fognak privát kulcs hozzáférést biztosítani ügyfeleiknek.