15 000 tranzakció/másodperc volument demonstrált a Dragonchain

A Dragonchain vállalati blokklánc hálózat 15 000 tranzakció/másodperc (TRX/s) volument ért el egy 24 órás teszt során.

A Dragonchain Twitter beszámolója szerint 200 millió tranzakciót bonyolított le a fizetési hálózatuk 24 óra leforgása alatt, átlagos tranzakciósebessége 2800 TRX/s volt.

A Dragonchain állítólag még ennél is nagyobb, “korlátlan skálázhatóságot” fog biztosítani köszönhetően a proof-of-work és proof-of-stake konszenzus mechanizmusoktól nagyban eltérő hálózata révén (Dragon Net). A mainneten nem megegyező tulajdonságú csomópontok futnak, hanem öt eltérő szintű, feladatú  és rangsorolású node-ok, ahol minden egyes node egy adott funkciót lát el a hálózati verifikációs eljárás során.

Node szintek és azok száma a Dragonchain hálózaton

A blokkláncot elsősorban vállalati ügyfelekre szabták, innen következik, hogy a Bitcoin blokkláncával szemben engedélyköteles a használata. Erre a bizalmas vállalati adatok tárolása miatt van szükség, de közben igyekszik megőrizni a publikus blokkláncok robusztusságát és átláthatóságát.

A Seattle-ben székelő cég 2018-ban szabadalmaztatta az Interchain rendszerét, ami a Dragonchain privát hálózatát összekapcsolja a publikus blokkláncokkal, mint a Bitcoin, Ethereum és NEO is. Ez elméletben azt jelenti, hogy a vállalatok egy privát láncon tudják futtatni az adataikat, de ha érdekük azt kívánja. akkor szelektíven a publikusra is feltehetik.

A Dragonchainről már korábban is írtunk, ezt használja a Disney is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük