160 millió dollár USDT-t fagyasztott be a Tether az Ethereum blokkláncon

A Tether stabilcoin kibocsátó három USDT címet fagyasztott be csütörtökön, amik együttes eszközértéke elérte a 160 millió dollárt. A három tárcáról nem lehet kiutalni az eszközöket.

2017 novembere óta a Tether cég eddig 563 USDT tárcacímet feketelistázott, amire pénzfelügyeleti és bűnüldözői kérésre volt szükség. Decemberben például egy 1 millió USDT-s tárcacímet fagyasztottak be.

A Tether cég az USDT stabilcoint több blokkláncon bocsátja ki, a legnagyobb a TRON TRC-20 standardja, amin a 63 milliárd dolláros piaci érték közel fele fut. A többi oszlik el az Omni, Ethereum, EOS, Liquid, Algorand és Solana blokkláncokon.

“Ma a bűnüldöző hatóságok kérésére a Tether három címet fagyasztott be az Ethereum blokkláncon, amik 160 millió $ USDt stabilcoint tárolnak. További információt momentán még nem árulhatunk el,” írta a Tether sajtósa egy e-mailben.

Hogy miként tudja a Tether cég ezt végrehajtani, az kérdéses, mindenesetre tényként lehet kezelni, hogy a decentralizáció és az elkonfiskálhatatlanság csak egy üres maszlag a Tether stabilcoinja esetében. Természetesen a cégnek ettől függetlenül meg kell felelnie az aktuális pénzpiaci törvényeknek.

Közben a CoinDesk médiavállalkozás csatlakozott a Tether cég fedezet transzparenciáját növelni szándékozó perhez, miután a kibocsátó üzleti titokra hivatkozva nem szándékozik felfedni a pontos fedezetportfóliót, ami az USDT 1:1 konvertibilitású eszköz értékét adja.