1,7 milliárd dollárnyi kriptovaluta kerül feloldásra áprilisban

A kriptopiac jelentős vagyonbeáramlásra számít áprilisban. Több mint 1,7 milliárd dollár értékű token feloldását tervezik többek között az Aptos, Axie Infinity, Arbitrum és Ronin blokkláncán.

A token feloldás jelentősége

A token feloldás egyre jobban elterjedt esemény az altcoinok piacán. Ekkor a zárolt eszközök egy része fokozatos bevezetésre kerül a piacra egy előre meghatározott időkereten belül. A token feloldás támogatói azzal érvelnek, hogy ez a módszer összehangolja az ösztönzőket a projektbefektetők és a projekt tulajdonosai között. Azaz, aki egy korai fázisban lévő tokenbe fektetek, egy ideig lekötve kell tartania a befektetését, hogy azt a projekt gazdái használni tudják. Ez azonban gyakran rövid távú volatilitáshoz és sok esetben árzuhanáshoz is vezet.

A legnépszerűbb token feloldások áprilisban

A CryptoRank, a vezető kriptovaluta elemzési platform azonosította a 10 legnagyobb token feloldás eseményét áprilisban. Ezek összesített értéke pedig meghaladja az 1,7 milliárd dollárt. Csak április első hetében körülbelül 250 millió dollár értékben szabadítják fel ezeket az eszközöket.

  • Az 1. rétegbeli hálózat, az Aptos vezeti a listát. 24,84 millió token feloldására készül április 12-én, körülbelül 418,75 millió dollár értékben.
  • Axie Infinity, a népszerű játékplatform 14,8 millió AXS tokent fog feloldani, becslések szerint 167,40 millió dollár értékben, április 17-én.
  • Az Arbitrum, az Ethereum első számú Layer 2 hálózata szintén egy feloldási eseményre készül áprilisban. A márciusi jelentős, több mint 1 milliárd ARB token feloldását követően, amely akkor jelentősen befolyásolta a piac dinamikáját, április 16-án további 92,63 millió token kerül majd felszabadításra. Ennek a csomagnak az értéke meghaladja a 152 millió dollárt.
  • Hasonlóképpen, a Ronin Bridge 36,81 millió tokent szabadít fel 151,66 millió dollár értékben.
  • A 2. rétegű StarkNet hálózat 63,99 millió tokent enged a piacra 139 millió dollár értékben.
  • Eközben a Sui hozzávetőleg 65 millió tokent enged szabaddá 127 millió dollár értékben.
  • A decentralizált dYdX tőzsde 33,3 millió tokent nyit meg nagyjából 116,7 millió dollár értékben.
  • Végezetül pedig az Uniswap protokoll, a SEI és az Immutable összesen 104 millió dollár értékű tőkét enged majd szabadon adni-venni.