18 000 dollár alá zuhant a bitcoin árfolyama néhány óra alatt

A bitcoin mindössze néhány óra alatt több mint 1000 dolláros veszteséget szenvedett el. 

Az elmúlt 24 órában több mint 1000 dollárt veszített a BTC árfolyama. Sok bitcoin rajongó csalódott lehet, hiszen alig több mint egy hete, a vezető kriptovaluta elérte minden idők csúcsát, a Binance kriptotőzsdén 19 799 dollárt regisztrált. Mindenki azon izgult az utóbbi napokban, mikor lépi át a bitcoin a 20 000 dollárt, de úgy tűnik, hogy most erre még várni kell.

A Bitstamp kriptotőzsdén egészen 17 640 dollárig zuhant a bitcoin árfolyama, mielőtt ismét elérte volna a 18 000 dollárt. A cikk írásakor egy BTC 18 000 dollár közelében jár.

Ray Youssef, a Paxful peer-to-peer kriptotőzsde vezérigazgatója azt nyilatkozta a BTC árcsökkenésével kapcsolatban, “hogyha az ár bezuhan, akkor fennáll annak a kockázata is, hogy akár 14 000 dollárig meg sem áll. Nehéz megjósolni, meddig várható az árcsökkenés, de arra számítok, hogy gyors visszapattanás lesz még akkor is, ha 17 300 dollárig zuhan a BTC. A korrekció ellenére még mindig bullish-ban vagyunk, ezt nem szabad elfelejteni.”

A Glassnode kriptovaluta elemzői azt állították, hogy a bikapiac még csak most indulhat be igazán, hiszen az emelkedő trend nem csak folyamatos árfolyam növekedésből, hanem csökkenő szakaszok sorozatából is áll.

A bitcoin árfolyama egyébként októberben kezdett emelkedni, miután a PayPal online fizetési óriás bejelentette, hogy bitcoint és más digitális eszközöket vásárolhatnak, értékesíthetnek és tárolhatnak a felhasználók a PayPal számláikon keresztül. A bitcoin ezek után a nyári mélyponthoz képest, majdnem duplázott, és több mint egy hete átlépte a 2017-ben megdöntött csúcsot. Az árfolyam emelkedése mögött egyértelműen a növekvő intézményi érdeklődés áll, hiszen a világ legnagyobb bankjai és befektető vállalatai nyitnak a bitcoin felé.

Bitcoin árfolyam

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.