Sikerült! Új csúcson a bitcoin árfolyama

Három évnyi hullámvölgy után a bitcoin végre átlépte a 2017-es mindenkori legmagasabb árfolyamát.

Kezdődhet a bitcoinisták örömtánca. Három évnyi várakozás után ma délután a bitcoin megdöntötte mindenkori rekordját és átlépte a 2017 decemberében felállított 19 660 dollárt (Bitstamp tőzsde adatai alapján).

A három év örömmel és könnyekkel volt tele, de úgy látszik megérte. A bitcoin az elmúlt években kapott hideget-meleget. Voltak szakértők, akik már temették, de a bitcoin értékkínálatát felismerők kitartása példaértékű, aminek úgy tűnik lassan meglesz a gyümölcse. A már hetek óta tartó bikás piacon a múlt héten egyesek már előre bejelentették az ATH-t (all-time-high), ami akkor sajnos még nem sikerült és egy 2000 dolláros korrekcióba ment át a csúcs-várakozás. Ami tartott egészen eddig, a Binance tőzsdén már 19 799 dollárig is elszállt a bitcoin árfolyam.

A COVID-19 okozta válságot márciusban a BTC árfolyam is megsínylette, de a mélypontról felkapaszkodva az évben már több mint 400%-os áremelkedést produkált. Az áremelkedés mögött egyértelműen az intézményi és vállalati befektetők érdeklődése áll, melyről 2017-ben még sokan álmodni sem mertek. Habár november 26-án némileg megtorpant a vezető kriptovaluta (16%-os áreséssel 16 200 dollárig zuhant) a bika trend továbbra is töretlen és a korrekció után ma végre újabb rekordot állított fel a vezető digitális eszköz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.