2.7 millió dollárral tartozik hitelezőknek a felszámolás alatt álló Cryptopia

A csődbe ment új-zélandi Cryptopia tőzsde felszámolói kiadták az első jelentésüket a vállalat pénzügyi helyzetéről. A dokumentum alapján a tőzsde 2.738 millió dollárral tartozik a hitelezőknek.

A Grant Thornton New Zealand felszámolócég pénteki jelentése szerint 69 biztosítás nélküli hitelezőnek legalább 1.37 millió dollárral, míg csődbiztosítással rendelkezőknek 912 000 dollárral tartozik a tőzsde, melyhez hozzájön 1.63 millió dollár deficit is. A biztosított hitelezők között van a Dell NZ és a Coca Cola Amatil (NZ).

A munkatársak irányába 207 000 dollár bértartozás és munkaszüneti pótlék halmozódott fel 177 000 dollár biztosítatlan kölcsön mellett.

A Grant Thornton jelentése szerint a biztosítatlan hitelezők felé a tartozás összege valószínűsíthetően emelkedni fog.

A Cryptopia tőzsdét januárban érte komoly hacktámadás ami jelentős veszteségeket okozott. Első hírek szerint mintegy 16 millió dollárnyi ethert és ERC20 tokeneket loptak el. Később újraindította a kereskedési platformját, de végül a hónap elején felszámolás mellett döntött és leállította a kereskedést a platformon.

A felszámolói jelentés szerint ugyan a Cryptopia újraindult, de a kereskedési volumene nem volt elegendő a hitelek törlesztésére. Ezután döntöttek a felszámolás mellett.

Korábban a héten a Grant Thornton az Egyesült Államokban csődvédelmi kérelmet adott be, hogy továbbra is tárolhassa az adatokat egy arizonai cég szerverfarmján.

Hogy az ügyfeleknek pontosan mennyivel tartozik a tőzsde, az még nem tisztázott:

A társaság tárcákban tartott kriptopénzeiről adatbázissal rendelkezik, amelyek részletezik az ügyfelek tranzakcióit és egyenlegeit. Jelenleg az adatbázis hozzáférésen dolgozunk, amit összeegyeztetünk az ügyfelek egyenlegével. Amíg a felhasználói egyenlegadatbázis össze nem egyeztethető a vállalat által működtetett kriptopénz tárcákkal, addig nem tudjuk megerősíteni az ügyfélállományok értékét.

A likvidálás idején a tőzsde 691 229 USD készpénzzel rendelkezett, de volt egy ~150 000 dolláros kölcsöne. Mellette 1.3 millió dollár befektetési eszközzel is rendelkezett, bár a visszaszerezhető összeg közelebb áll a ~242 000 dollárhoz.

A Cryptopia adókötelezettsége egyelőre ismeretlen, mivel a helyi hatóság épp auditálta a céget a felszámolás bejelentése idején.

A rendőrség elmondása szerint dolgozik a meghackelt források visszaszerzésén, a felszámolók bevonták a korábbi alkalmazottakat is a munkába.

“Ez annyit jelent, hogy hozzáférünk a vállalat kriptotárcáihoz és átutaljuk egy biztonságos hidegtárcába,” áll a jelentésben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.