2 év fejlesztés után indul a negyedmilliárd dollárt bezsebelő ICO teszthálózata

2017. szeptemberében minden idők egyik legtöbb ICO forrását gyűjtötte a decentralizált fájlmegosztó Filecoin. A 257 millió dollárból két év fejlesztés után futotta egy teszthálózatra. 2020 elején elméletben a mainnet is elindul.

Vagy mégsem?

A projekt közleményének szerzője ugyanakkor megjegyzi, az indulás csupán becslés és vérhatóan csúszni fognak.

Az is kiderül, hogy a csapatuk nyílt forrásúvá tette a Go-ban írt Filecoin implementációt, elindították az első nyilvános fejlesztési hálózatokat, és a protokoll több implementációját is fejleszteni kezdték.

A csapat jelenleg állítólag a protokolltervezés finomítására, a kriptográfiai dokumentumok készítésének befejezése, a teszthálózat elindítására és a projekt közösségének növelésére koncentrál.

Ezenkívül megígérték, hogy a következő hónapban közzéteszik a fejlesztési menetrendjüket.

A Filecoin mögött a Protocol Labs áll, ami az InterPlanetary File System (IPFS) decentralizált adattárolási megoldás készítőinek a vállalkozása.

A Filecoin nem az egyetlen decentralizált fájltárolási metódus, bár kétségtelenül a legtöbb forrást gyűjtötte. A Storj a Filecoint megelőzve 2016. áprilisában indította el bétaverzióját, de hasonló megoldást kínál a Sia és a Burstcoin is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük