Felrobbant a Maker (MKR) ára az Augur (AUG) integráció hírére

Maker (MKR), a Maker okos szerződés platform és a Dai stabilcoin rendszer fenomenális ralin ment keresztül az elmúlt hónapban, miközben egy sorsdöntő partnerséget is tető alá tudott hozni egy vezető kockázati alappal.

Kevesebb mint egy hónappal ezelőtt szeptember 12-én az MKR még 300 dollár alatt kereskedett de azóta 159 százalékot erősödve hétfőn este már 754 dolláron kereskedett. Az elmúlt 24 órában 24 százalékot emelkedett egyedül 552 millióra emelve a piaci kapitalizációt.

Azt viszont érdemes megjegyezni a masszív ármozgáshoz nagyon alacsony kereskedési volumen párosult. Az elmúlt 24 órában például az MKR-nek mindössze 3.3 millió volt a kereskedési volumene és annak 60 százaléka egyetlen tőzsdén az OasisDEX-en zajlott.

Az árat alapvetően két hír hajtotta.

A16z 15 milliós MKR befektetése

A legendás kockázati cég Andreessen Horowitz (a16z) nem sokkal korábban 15 million dollárt fektetett a Maker projektbe és ezzel a teljes token mennyiség 7 és a döntéshozatali erő 6  százalékával rendelkezik. A16z az egyik legrégibb befektetési csoport mely aktív a kripto ökoszisztémában és a cég MKR vásárlását az új 300 millió dolláros befektetési alapjából finanszírozta amit egyben a Yale Egyetem is támogatott.

“Az A16Z befektetés hasonló alapokon működik mintha dollárt helyezne el valaki a megtakarítási számláján. Ha dollárt raksz a Goldman Sachs vagy JPMorgan megtakarítási számládra havi vagy éves kamatban részesülsz,” magyarázta a stabilcoin működését. “Az ügyfelekkel így szerzett pénzt a bank kihitelezi a megbízható vállalkozásoknak és magánszemélyeknek magasabb kamatért cserébe mint amennyiért a kezdeti tőkét az első ügyfelek rendelkezésére bocsátották.”

Különösen azok az MKR tulajdonosok részesülnek busás kamatban akik a Maker hálózat Dai stabilcoinban nominált hitelét hitelezik ki, ami egy eszközalapú stabilcoin melynek az értéke amerikai dollárban van fedezve.

Mialatt az A16z befektetés önmagában nem elegendő hogy ennyire felnyomja a MKR árát, a tény hogy egy ekkora presztízsű és méretű vállalat fektet a vállalatba már önmagában elegendő lett volna, hogy kissé magasabbra tornázza az árat és előfordulhat, hogy jelzésértékkel szolgált a kisbefektetőknek is.

Az Augur támogatja a Dai stabilcoint

Egy másik nem sokkal korábban kijött hír ami szintén befolyásolhatta az erősödést az az Augur predikciós piac bejelentése miszerint támogatják a Dait is. Eddig a platformon csak etherben lehetett fogadni a ház ellen, mostantól már Daiban is.

augur rep tokenek

Az Augur az egyik legjobban várt decentralizált applikáció volt a piacokon több éves fejlesztéssel a háta mögött. Egyelőre hiányzik a közösségi lelkesedés iránti és a DappRadar adatai alapján mindössze 51 aktív felhasználója volt az elmúlt 24 órában, 386 etheres tranzakciós volumennel és 164 tranzakcióval.

A Dai stabilcoin bevezetése azért volt szükség mert az etherrel szemben kiszámíthatóságot garantál a fogadások során és nem kell félni attól, hogy kisebb lesz a kifizetés egy esetleges ether árzuhanás hatására.

Az hogy az Augur csapata a Dait választotta stabilcoinjának egy óriási bizalmi előrelépés mivel mostanában nincs olyan hét, hogy ne adnánk hírt új stabilcoin fejlesztéséről.