Felrobbant a Maker (MKR) ára az Augur (AUG) integráció hírére

Maker (MKR), a Maker okos szerződés platform és a Dai stabilcoin rendszer fenomenális ralin ment keresztül az elmúlt hónapban, miközben egy sorsdöntő partnerséget is tető alá tudott hozni egy vezető kockázati alappal.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben. Kattints a bitcoin ATM-ek listájáért.

Kevesebb mint egy hónappal ezelőtt szeptember 12-én az MKR még 300 dollár alatt kereskedett de azóta 159 százalékot erősödve hétfőn este már 754 dolláron kereskedett. Az elmúlt 24 órában 24 százalékot emelkedett egyedül 552 millióra emelve a piaci kapitalizációt.

Azt viszont érdemes megjegyezni a masszív ármozgáshoz nagyon alacsony kereskedési volumen párosult. Az elmúlt 24 órában például az MKR-nek mindössze 3.3 millió volt a kereskedési volumene és annak 60 százaléka egyetlen tőzsdén az OasisDEX-en zajlott.

Az árat alapvetően két hír hajtotta.

A16z 15 milliós MKR befektetése

A legendás kockázati cég Andreessen Horowitz (a16z) nem sokkal korábban 15 million dollárt fektetett a Maker projektbe és ezzel a teljes token mennyiség 7 és a döntéshozatali erő 6  százalékával rendelkezik. A16z az egyik legrégibb befektetési csoport mely aktív a kripto ökoszisztémában és a cég MKR vásárlását az új 300 millió dolláros befektetési alapjából finanszírozta amit egyben a Yale Egyetem is támogatott.

“Az A16Z befektetés hasonló alapokon működik mintha dollárt helyezne el valaki a megtakarítási számláján. Ha dollárt raksz a Goldman Sachs vagy JPMorgan megtakarítási számládra havi vagy éves kamatban részesülsz,” magyarázta a stabilcoin működését. “Az ügyfelekkel így szerzett pénzt a bank kihitelezi a megbízható vállalkozásoknak és magánszemélyeknek magasabb kamatért cserébe mint amennyiért a kezdeti tőkét az első ügyfelek rendelkezésére bocsátották.”

Különösen azok az MKR tulajdonosok részesülnek busás kamatban akik a Maker hálózat Dai stabilcoinban nominált hitelét hitelezik ki, ami egy eszközalapú stabilcoin melynek az értéke amerikai dollárban van fedezve.

Mialatt az A16z befektetés önmagában nem elegendő hogy ennyire felnyomja a MKR árát, a tény hogy egy ekkora presztízsű és méretű vállalat fektet a vállalatba már önmagában elegendő lett volna, hogy kissé magasabbra tornázza az árat és előfordulhat, hogy jelzésértékkel szolgált a kisbefektetőknek is.

Az Augur támogatja a Dai stabilcoint

Egy másik nem sokkal korábban kijött hír ami szintén befolyásolhatta az erősödést az az Augur predikciós piac bejelentése miszerint támogatják a Dait is. Eddig a platformon csak etherben lehetett fogadni a ház ellen, mostantól már Daiban is.

augur rep tokenekAz Augur az egyik legjobban várt decentralizált applikáció volt a piacokon több éves fejlesztéssel a háta mögött. Egyelőre hiányzik a közösségi lelkesedés iránti és a DappRadar adatai alapján mindössze 51 aktív felhasználója volt az elmúlt 24 órában, 386 etheres tranzakciós volumennel és 164 tranzakcióval.

A Dai stabilcoin bevezetése azért volt szükség mert az etherrel szemben kiszámíthatóságot garantál a fogadások során és nem kell félni attól, hogy kisebb lesz a kifizetés egy esetleges ether árzuhanás hatására.

Az hogy az Augur csapata a Dait választotta stabilcoinjának egy óriási bizalmi előrelépés mivel mostanában nincs olyan hét, hogy ne adnánk hírt új stabilcoin fejlesztéséről.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.