Íme 3 vadiúj multi-blokklánc tokencsere platform

A világ nem áll meg a blokktech és a kriptovaluták körül és bár fokozatosan fejlődik, még mindig nagyon korlátozott a hagyományos pénzügyi rendszer bőségével összevetve. A DEX-ek ugyan egyre terjednek, a kezdő kriptotraderek és egyszeri befektetők továbbra is a központosított tőzsdéket preferálják.

Viszont a hardcore kriptotraderek (akik már 2014-ben BTC/DOGE párokkal kereskedtek) egyre nagyobb számban fedezik fel a decentralizált tőzsdéket a mögöttük megbúvó ideológia miatt: jobban megfelelnek a Szatosi által megálmodott kezdeti decentralizációs elveknek, különösen mikor direkt kriptó – kriptó párokra kerül sor.

A következő három platformon gyorsan lehet cserélni coinokat és tokeneket anélkül, hogy köztes felekben kelljen megbíznod.

Shapeshift

Augusztus 8-án jelentette be a Shapeshift AG, hogy a Shapeshift.io honlapon mostantól bitcoint lehet cserélni “kriptovaluták kosarára anélkül, hogy tranzakciót kellene lebonyolítani.” Pontosabban, a vállalat, a felvásárolt texasi Bitfract kriptovaluta startup API-ja révén tucatnyi digitális eszköz váltását teszi lehetővé egyetlen bitcoin tranzakcióval.

ShapeShift multi-blokklánc tokencsere platform

Dogethereum

Nem sokkal korábban bejelentett Dogethereum egy Dogecoin okos szerződés hard fork. Az Ethereum blokklánca hajtja és kompatibilis a Dogecoinnal, azaz, bárki akinek volt 2018.03.26 előtt dogecoinja, az DOGX, Dogethereum tokennel is rendelkezik. Egyfajta katalizátorként működik mely segítésével DOGE-t lehet utalni az Ethereum blokkláncára. Voltaképp egy híd a Dogecoin és az Ethereum protokoll között.

multi-blokklánc tokencsere platform

LQDEX Bridge

Augusztus 23-án jelentette be az LQDEX inter-blokklánc tőzsde az LQDEX Bridge-t. Az LQDEX Bridge szándéka, hogy a decentralizált Ethereum alapú kriptotőzsdék kisegítő platformjaként szolgáljon. A multi-blokklánc csereplatformon könnyen lehet közvetlenül párokkal kereskedni, mint BTC-vel és moneróval (XMR).

Még fel sem ocsúdtunk a decentralizált kriptotőzsdék megjelenéséből, egyesek máris továbbgondolták az elképzelést és most már akár tranzakciók nélkül is kicserélhetjük a coinjainkat másra (ezt hívják multi-blokklánc atomic swap-nak és egy terjedelmesebb cikkben megmagyarázzuk mit is jelent). Ez is tökéletesen illusztrálja a kriptogazdaság innovatív potenciálját és a közösség alkotókedvét.