20%-ot dobott a Dogecoin árán egy népszerű TikTok videó

Egy TikTok-on terjedő videóban arra buzdítanak mindenkit, hogy vásároljon Dogecoint, amíg a kriptovaluta ára el nem éri az 1 dollárt. 

A Dogecoin ára a TradingView szerint az elmúlt öt napban csaknem 20%-kal emelkedett. Az áremelkedés valószínűleg annak tudható be, hogy a kínai TikTok videomegosztó és közösségi média felületen egy James Galante nevű felhasználó egy videót osztott meg. Ennek címe a „Gazdagodjunk meg mindannyian” volt, amelyben arra beszélte rá a videót megtekintő felhasználókat, hogy fektessenek be a viccből létrehozott kutyát ábrázoló kriptovalutába.

A videó készítői arra kérték a TikTokon nézelődőket, hogy mindegyikük 25 dollárt invesztáljon a Dogecoinba, és várjon addig, amíg annak értéke 0,0023 dollárról 1 dollárra nem nő. A kriptovaluta jelenlegi ár 0.0028 dollár körül mozog, így elég messze van az 1 dolláros kitűzött céltól.

A videót megosztó felhasználó azt mondta, hogy “a Dogecoin gyakorlatilag értéktelen. 800 millió TikTok felhasználó van, ha egyszer eléri a kriptovaluta az 1 dollárt, akkor 10 000 dollárod lesz. Mondd el mindenkinek, akit ismersz!”

Bejött a videó

A kriptovaluták spekulatív eszközök, áruk gyorsan felfelé vagy lefelé mozdulhat el, ezért nem éppen bölcs dolog egy TikTok videóból pénzügyi tanácsot meríteni. Ettől függetlenül az úgynevezett #DogecoinTikTokChallange csaknem félmillió megtekintést és 58 000 like-ot kapart össze ezidáig. Ezzel az érdekes reklámkampánnyal a Dogecoin feljebb került a kriptovaluták rangsorában is, már ami a piaci kapitalizációt illeti. Most a 33. helyen áll.

Nem ez az első alkalom, hogy a Dogecoin, amelynek kabala állata egy Shiba Inu kutya, ekkora figyelmet kapott. A Dogecoin-t 2013-ban hozta létre két programozó, Jackson Palmer és Billy Markus. A fejlesztők 2015-ben elhagyták a projektek, a viccből gyártott kriptovaluta viszont továbbra is népszerű. A virtuális valuta mögött álló közösség ugyanis hihetetlenül aktív. Az egyik alapító, Jackson Palmer mára amúgy teljesen elhagyta a kripto ökoszisztémát. Egy idén márciusban megjelent podcastban azt mondta, hogy a kriptovalutákkal kapcsolatos álmainak vége.

Tavaly Elon Musk neve fonódott össze a Dogecoin-nal, amikor azt állította áprilisi tréfaként, hogy a Dogecoin a kedvence kriptovalutája, hiszen az olyan menő.