Elon Musk: „A Dogecoin a kedvenc kriptóm”

Elon Musk újra Twitter bejegyzéseivel hívta fel magára a világ figyelmét. A Tesla alapító a Dogecoin április 1-jei viccére reagált egy egész tweetsorozatban, és szeretett mémjeit sem hagyta ki a dologból. Ez korábbi Twitteres botrányaival szemben most talán nem fog az elnöki székének elvesztéséhez vezetni.

Elon Musk nem először fejti ki a kriptovalutákról véleményét a Twitteren. Pont egy jó másfél hónapja például a bitcoint nevezte “brilliáns” lehetőségnek. Most azonban egy altcoinra terelődött a figyelme Musknak.

“A Dogecoin talán a kedvenc kriptóm. Elég menő.”

Fent olvasható tweetje nem csak úgy a semmiből került elő – ez volt Musk reakciója a Dogecoin április 1-jei tréfás közvélemény-kutatására.

A Dogecoin Twitteren ugyanis vicc gyanánt megkérdezte követőit, hogy kit szeretnének látni a kriptó következő CEO-jaként.

(Nem akarjuk nagyon túlmagyarázni a viccet, de aki esetleg nem értené: a kriptók decentralizáltak, azaz egyiknek sincs CEO-ja.)

A Dogecoin felmérésén szavazók pedig határozott döntést hoztak: 54%-uk akarná Muskot látni az elnöki székben.

“Úgy néz ki mostantól te vagy a CEO @elonmusk, szólj, hogy hová küldjük az email elérhetőségeket.”

Erre reagált aztán Musk, és nem is csak a már említett tweettel, hanem egy egész sorozatnyival. Még a mémek világára is kitért egy kicsit (ami igazán illik a Dogecoin profiljába), és a “Dogecoin rulz” tweettel koronázta meg az interakciót.

A Dogecoin alapítója sem hagyta szó nélkül Elon Musk viccét

A sztori azonban itt nem ért véget: ekkor kapcsolódott be Jackson Palmer, a Dogecoin alapítója. Az ő tweetje volt az, ahol igazán landolt a poén.

“Terveim szerint a Dogecoint 4,2 milliárd dollárért fogom eladni. A finanszírozás (még nem) biztosított.”

Aki esetleg az elmúlt hónapokban egy kő alatt élt volna: ez a tweet Musk már lassan elhíresült bejegyzésének paródiája, amikor az elektromos autós a Tesla részvényeit akarta 420 dollárért eladni. Musk akkori állítása aztán szimplán hamisnak bizonyult – következménye pedig az elnöki pozíciójának elvesztéséhez vezetett.

Bár csak áprilisi tréfa volt, a Dogecoin azért egészen jó kis reklámot kapott Musk több, mint 25 milliós követőbázisától. A coin jelenleg a 25. legértékesebb kriptovalutának számít piaci kapitalizáció alapján.

Töltsd le a BRAVE böngészőt és keress BAT tokeneket!