A 200 éves Osztrák Állami Nyomda kriptopénz tárcát dobott piacra

  • 79
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az 1800-as években alapított Osztrák Állami Nyomda (Oesterreichische Staatsdruckerei vagy OeSD) egy kriptovaluták tárolására alkalmas eszközt dobott a piacra.

A YOUNIQX Identity, az Osztrák Állami Nyomda leányvállalata, felel az osztrák állampolgárok útleveleinek és egyéb high-tech személyazonosítóinak nyomtatásáért.

A Chainlock néven piacra dobott offline kriptopénz tárca (zsargonban csak ‘hidegtárcák‘) elsősorban a direkt internetkapcsolattal rendelkező online és szoftveres kriptopénz tárcák biztonsági hiányosságait igyekszik kiiktatni.

A “100 százalékban offline” tárcákkal privát kulcsokat lehet generálni (aminek metódusát külön szabadalmaztatták) és garantálja, hogy külső felek, beleértve YOUNIQX-ot és az Állami Nyomda alkalmazottakat is, nem férhetnek hozzá.

A tárcát egy külön applikáció letöltésével lehet menedzselni és állítólag még az appnak sincs hozzáférése a privát kulcsokhoz interneten, WiFin vagy akár NFC-én keresztül se. A malware programok, mint a CryptoLocker típusú támadásokkal szemben szintén védett az eszköz.

A Chainlock úgy néz ki, mint egy ezüst bankkártya és víz-, ütés- és tűzálló. Az eszköz egyben támogatja a hard forkok során létrejövő új kriptopénzeket is.

Az OeSD elsősorban mint hagyományos állami nyomda funkcionál, de az elmúlt évben elkezdett nyitni a digitális éra újításaira is. Erre a célra alapították a YOUNIQX leányvállalatot. A leány ennek jegyében dobta piacra a MICK-et (My Identity Check), ami egy biztonságos képalapú személyazonosítási szolgáltatás és a MIA (My Identity App) alkalmazást, ami egy integrált személyazonosítási platform.

A kártyát a Coinfinity oldalán lehet megvásárolni és 59.99 euróba kerül (+ÁFA). Egyelőre csak bitcoint támogat. A biztonsági mechanizmusa hasonló az újgenerációs útleveleken találtakkal, mikronyomással, hologrammal, színárnyalattal mindkét oldalán, tapintható textúrázással, és UV , valamint infravörös fény alatt olvasható mintákkal.

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.