2000 ethert adományozott Vitalik Buterin és Joseph Lubin a Moloch DAO-nak

Joseph Lubin és Vitalik Buterin két Ethereum alapító 1000 – 1000 ethert adományozott a Moloch decentralizált autonóm szervezetnek, azaz DAO-nak. Ezzel a szervezet már közel 1 millió dollár értékű adományt gyűjtött.

A Moloch DAO-t Ameen Soleimani alapította, aki egyben a felnőtteknek szól platform a Spankchain alapítója is. A Moloch célja, hogy közösségi forrásból gyűjtsön adományokat a nyílt forrású Ethereum infrastruktúra fejlesztésekre. A Moloch DAO (GitHub repo)missziója ezt írja:

Célunk hogy felgyorsítsuk a publikus Ethereum infrastruktúra fejlesztéseket, amire sokaknak van szüksége, de a csapatok nem tudnak saját zsebből finanszírozni. Az ETH poolba gyűjtésével az Ethereumon építő csapatok kollektívan tudják nyílt forrású fejlesztések finanszírozását bebiztosítani, ha úgy döntünk, hogy azok fejlesztése közös érdekünk.

Ethereum társalapító Vitalik Buterin korábban már több közösségi finanszírozású projektben vett részt tanácsadóként és ő állította fel az Ethereum Közösségi Alapot (ECF), melyet 100 millió dollárral töltöttek fel és elsősorban infrastrukturális fejlesztésekre lehetett használni. Az ECF 2018 elején jelölte ki az első öt támogatásban részesülő csapatát és 2018 augusztusban a második hullámot.

Példaként az egyik támogatásban részesülő kedvezményezett a kriptokutató Patrick McCorry volt, aki az Ethereum utalási csatornáinak gyorsaságán és biztonságán dolgozik.

Lubin nagy reményeket fűz az Ethereumhoz és szerinte a blokklánc platformja fogja biztosítani az újgenerációs Internet gerincét:

Az az érzésem, hogy ez lesz a következő Internet. Ez jelenti a Világháló harmadik változatát. Olyan alkalmazásokat fogunk fejleszteni, amik ugyanolyanok lesznek mint a webes oldalak vagy webes alkalmazások vagy mint a mobilos appok. Viszont másfajta lesz a háttérben az adatbázisuk, egy olyan, ami sokkal megbízhatóbb és segítségével interoperabilitás válik lehetővé különböző dolgokon.

Kövess minket Facebookon és Twitteren. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

(Borítókép: Watchmen)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük