Egyes városokban 2018 év eleji volumenben keresnek rá a Bitcoinra

Google Trend adatok alapján néhány városban már most csúcsra jár a ‘bitcoin’ (BTC) rákeresések száma. Vannak helyek, ahol 17 hónapos rekordon jár a június 29-ei adatok alapján.

Az érme árfolyama továbbra is emelkedő trendet mutat még annak ellenére is, hogy a friss hónapot egy markáns korrekcióval indítja. A közérdeklődés nagysága néhol a 2018 év eleji szinteken jár. Akkor a BTC és az altok óriási volatilitást tanúsítva zuhantak be dollármilliárdokat veszítve értékükből a decemberi – januári csúcs árfolyamaikról.

Google Trend adatok alapján néhány városban már most csúcsra jár a ‘bitcoin’ (BTC) rákeresések száma.

Földrajzi felosztás alapján a június 29-ét záró héten a legmagasabb érdeklődés a bitcoin iránt São José dos Campos és Caxias do Sul városokban volt. Mindkét város Brazíliában található. A kettőt követi egy dél-nigériai város, Benin City. A top 10 város listáján Szilícium-völgy városai is helyet kaptak, mint Larkspur, San Francisco, Sunnyvale és San Jose.

30 naposra állítva a paramétert, akkor máris más képet kapunk, bár a régiós trendek továbbra is fennmaradnak.

Ekkor már nigériai Lagos áll az élen, majd követi München és az osztrák főváros, Bécs. A 4. és 5. helyre került Los Angeles és a New York állami Yonkers. Az utóbbi csupán 1 órányi kocsikázásra található Wall Streettől.