2022-ben két újabb országban is fizetőeszköz lehet a bitcoin

Salvador bitcoin-párti elnöke jóslatokba bocsátkozott a bitcoinra vonatkozóan 2022-re. Bukele úgy véli, hogy idén két másik országban is hivatalos fizetőeszköz lesz a közkedvelt kriptovaluta.

Nayib Bukele, aki tavaly történelmet írt azzal, hogy elsőként a világon a bitcoint törvényes fizetőeszközként fogadta el, úgy véli, hogy 2022-ben még két ország követi majd a példáját.

2021-ben meglepő döntését sokan kritizáltak, az elnök viszont kiállt az elképzelései mellett és úgy tűnik komoly haszna származhat Salvadornak abból, hogy esélyt adott a bitcoinnak. A BTC árfolyamesései során a latin-amerikai ország rendszeresen bevásárol, így már komoly többletet halmozott fel, amely pénzből iskolákat és állatkórházat is épít. A hagyományos pénzügyi szervezetek, például a Bank of England és az IMF rendszeresen nekimegy Bukele elnöknek, ő viszont nem hátrál meg.

Az elnök a Twitteren most azt állította, hogy Salvadoron kívül további két nemzet is felkarolja majd a bitcoint, amely előrejelzései szerint végre eléri a 100 000 dollárt. Emellett azt is kijelentette, hogy idén megkezdődik az általa megálmodott Bitcoin City építése is, amit a világ szintén kétkedve fogad. A finanszírozásához szükséges bitcoin-kötvény, amely 10 éves lejáratú, annyira népszerű, hogy a kibocsátásában segédkező vállalat szerint már most 30%-át lekötötték az összegnek. A Blockstream bejelentése szerint az 1 milliárd dollárnyi, alapvetően elég kockázatosnak tartott BTC kötvényből (hivatalos nevén EBB1) már 300 millió dollárra van vevő előzetesen. A kibocsátó a tervek szerint a Bitfinex Securities lesz, amelynek Salvador már elvileg engedélyt is adott.

Bukele egyébként tweetjében azt is megjegyezte, hogy az idei Bitcoin Konferencián óriási meglepetésnek lehet szemtanúi. Lehet ő tud valamit, amit a kriptoközösség még nem, de már alig várjuk, hogy megtudjuk mi lehet az a meglepetés.