2023-ban először végre ismét nőtt a Bitcoin ATM-ek száma

Végre ismét pozitív hírek jönnek a Bitcoin ATM-ek világából is. A Coin ATM Radar legutóbbi adatai szerint májusban jelentősen megugrott a számuk világszerte. Most már ismét 35 ezernél több van belőlük a világon, ami a márciusi 34 ezer alatti szinthez képest tényleg komoly ugrás. Áprilisban például kétéves mélypontra ért a Bitcoin ATM-ek száma, hiszen akkor már csak 33389 automatával zárhattuk a hónapot.

A Bitcoin ATM-ek számának trendjében fordulat történt

Persze a korábbi adatokhoz képest sehol sem tartunk, hiszen 2022. decemberében 39 ezernél is több Bitcoin ATM volt a világon. És hiába indult meg aztán a bitcoin ára felfelé, csak márciusban például 3600 automatát kapcsoltak le a hálózatról. A decembertőláprilisig tartó mélyrepülés után azonban itt van május, ami megtolta felfelé a számokat. És ha azt nézzük, hogy június első napjaiban is már 300 felett jár az újonnan bekapcsolt automaták száma, reménykedhetünk, hogy a trend megmarad most már.

A Bitcoin ATM kifejezetten népszerű opció egyes országokban BTC eladására és vásárlására fiat pénzért vagy akár bankkártyával. Ráadásul az esetek többségében még KYC azonosításra sincs szükségünk, szóval sokak számára kifejezetten preferált opció. A Bitcoin ATM-ek területi megoszlása nem változott már jó régóta. Csak az Egyesült Államokban több mint 30 ezer ATM van telepítve, tehát az összes Bitcoin ATM majdnem 90%-a a hatalmas országban található. Kanadában van még jelentős számú Bitcoin ATM, de például Salvadorban is van már 212 darab. Magyarországon is korrekt számú automata érhető el, majdnem 50 darab van a hálózaton, zömében Budapesten.