2023 közepén jöhet a Nasdaq kripto-letétkezelő szolgáltatása

A Nasdaq Inc. a második negyedév végére a letétkezelési szolgáltatások elindításával újabb komoly lépést tesz a szektor irányába.

Ira Auerbach, a Nasdaq Digital Assets vezetője egy nemrégiben adott interjúban kijelentette, hogy a globális tőzsdecsoport célja, hogy a következő hónapokban megszerezze az összes szükséges engedélyeket és kialakítsa a platform technikai infrastruktúráját.

Ha minden a tervek szerint alakul, a Nasdaq 2023 közepén kezdheti meg a kriptopénzek letétkezelési szolgáltatásainak nyújtását. A New York-i Pénzügyi Szolgáltatások Minisztériumánál már kérelmeztek egy korlátozott célú vagyonkezelői társaság alapítólevelét, amely az új üzletágat hivatott felügyelni.

Kripto-letétkezelő szolgáltatást mar több, a hagyományos pénzügyi szféra ismert neve is biztosít, többek között az Egyesült Államok egyik legrégebb bankja, a BNY Mellon, és az alapkezelő Fidelity Investments.

A digitális eszközök, mint a bitcoin és az ether tárolás jelentős előrelépés a Nasdaq és a szektor számára egyaránt, különösen a hagyományos pénzpiacok elfogadottsága tekintetében.

A Nasdaq tavaly szeptemberben vetette bele magát vehemensebben a szektorba és hozta létre a Nasdaq Digital Assets részlegét, hogy így segítse az eszközosztályt felfedezni kívánó intézményi klienseit.

Tal Cohen, a tőzsde ügyvezető alelnöke akkor megjegyezte a lépés kapcsán, hogy a kliens intézetek már most is növekvő érdeklődést mutatnak a kriptók iránt, és kiemelte, hogy a vállalata “jó helyzetben van ahhoz, hogy felgyorsítsa a szélesebb körű elfogadást és fenntartható növekedést generáljon.”

“A digitális eszközök ökoszisztémáját megalapozó technológia hosszú távon képes átalakítani a piacokat. Ahhoz, hogy kihasználjuk ezt a lehetőséget, arra fogunk összpontosítani, hogy olyan intézményi szintű megoldásokat kínáljunk, amelyek nagyobb likviditást, integritást és átláthatóságot biztosítanak ezen evolúció támogatására” – kommentálta Adena Friedman elnök.