2026-ra 1 milliárd embernek lesz bitcoinban a megtakarítása

Egymilliárd embernek lesz 2026-ig a telefonján bitcoinban a megtakarítása – állítja a MicroStrategy vezérigazgatója, Michael Saylor. 

A következő öt évben egymilliárd embert dönt majd úgy, hogy vagyonát bitcoinba fekteti, amit egyszerűen mobiltelefonon fog tárolni – mondta a MicroStrategy vezérigazgatója a CNBC-nek adott tegnapi interjújában. Michael Saylor, akinek a cége már 90 000 BTC-t vásárolt, ismét kiállt a vezető kriptovaluta mellett.

Saylor egy nappal azután beszélt, hogy az Egyesült Államok pénzügyminisztere, Janet Yellen a bitcoint “használhatatlannak” minősítette. Sokan úgy vélik, Yellen kritikája miatt zuhant be a bitcoin árfolyama tegnapelőtt, 58 000 dollárról egészen 48 000 dollárig. A bitcoin viszont ismét erőre kapott, sajtóidőben 50 600 dollárnál jár a BTC.

Michael Saylor a CNBC Squawk Box-nak azt nyilatkozta:

“Megérjük azt a napot, amikor 7-8 milliárd embernek van egy digitális aranyrúd a telefonján, amelyet arra használ, hogy élete megtakarítását tárolja.”

A MicroStrategy vezérigazgatója a bitcoin 12 éves történetéről is mesélt, hogy hogyan is lett a genezis blokkból egy egy billió dolláros eszköz, amely piaci kapitalizációja lekörözi a világ legnagyobb vállalatait is. Majd hozzátette:

“Szóval, a világnak szüksége van erre, és azt hiszem, számíthatunk arra, hogy öt éven belül egy milliárd ember tárolja majd azt [bitcoin] egy mobiltelefonon. A bitcoin a domináns digitális monetáris hálózat.”

A szkeptikusok szerint nem követik a MicroStrategy és a Tesla példáját a nagyvállalatok

Saylor cége, a MicroStrategy állandó bitcoin vásárlásaival válik rendszeresen a kriptoközösség beszédtémájává. Legutóbb a múlt héten jelentette be a vállalat, hogy újabb 900 millió dollárt kíván BTC-be fektetni.

Míg a szkeptikusok azt állítják, hogy kevés vállalat fogja a MicroStrategy-t és a Teslát követni, a CNBC egy másik vendége is azt jósolta, hogy a Tesla megfogja duplázni a bitcoin befektetését.

Dan Ives, a Wedbush ügyvezető igazgatója és vezető elemzője elmondta: “Azt gondolom, hogy ez nem csak egy divat. Úgy vélem a Tesla megduplázza bitcoin befektetését.”

A Tesla 1,5 milliárd dolláros BTC vásárlása óta egyébként több nagyvállalat is meglebegtette már az ötletet, hogy a mérlegkönyvébe felvenné a bitcoint, vagy még a munkavállalók bérét is a kriptovalutában fizetné.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük