220 partnerbankkal bővíti blokklánc projektjét a JP Morgan Chase

A befektetési bankóriás JP Morgan Chase elszámolási funkciókkal bővítené blokklánc projektjét, hogy így védekezzen az utalási startupok, mint a TransferWise és Ripple jelentette versennyel szemben.

A blokklánc alapú Interbank Information Network (IIN), azaz a Bankközi Információs Hálózat (IIN) még 2017-ben indította útjára az ausztrál ANZ bankkal és a Royal Bank of Canada-val közösen. Segítségével a 220 partnerbank a hibás megfelelésű utalásokat tudja gyorsan és hatékonyan megoldani, ami alapesetben akár hetekig is eltarthat.

A Financial Times vasárnap arról számolt be, hogy John Hunter a JPMorgan globális elszámolási osztályának vezetője azt nyilatkozta, az IIN gyorsan fejlődik és segítségével a bank több mindenre lesz képes az elszámolások terén.

A JPMorgan, egy olyan funkciót épített be, amivel valós idejű hitelesítése válik lehetővé a tranzakcióknak. Jelenleg egy hiba a fogadó bankszámla számában, vagy más részleteiben ahhoz vezethet, hogy az utalás heteken keresztül fennakad a rendszerben, aminek a végeredménye, hogy a tranzakciót visszafordítják.

“Ilyen típusú hibák miatt az utalások feldolgozása prezerválódott a 80-as és 90-es évek szintjén,” válaszolta Hunter. Az “5 – 20-a az utalásoknak” amelyek megfelelési hibák miatt sikertelenek, “ahol próbálunk segíteni,” magyarázta.

Az FT közleménye szerint az elszámolási rendszer 2019 harmadik negyedévében válik aktívvá és segítségével hazai és nemzetközi utalásokat is fel lehet dolgozni.

Az Interbank Information Network a Quorum hálózatán került kifejlesztésre, ami egy Ethereum alapú blokklánc hálózat még 2016-ból. A platform egyben a JP Morgan saját digitális fizetőeszközének, JPM Coinnak a gerincét is szolgáltatja, amelynek részleteit ez év februárban hozták nyilvánosságra.

Az FT cikk kitér arra is, hogy a JP Morgan egy sandboxot is felállít a tesztelése, ami szintén a harmadik negyedévben válik élessé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük