Év végére 24 ezer dollárra csökkenhet a bitcoin árfolyama, állítják az elemzők

Annak ellenére, hogy nem is olyan régen a szakértők a bitcoin 100 ezer dolláros történelmi csúcsáról beszéltek, egyes elemzők most az év végére már 24 ezer dolláros árfolyamot jósolnak.

Az egyik legnépszerűbb vitatéma a kriptoközösség tagjai között a bitcoin négyéves feleződési ciklusa és annak hatása a BTC hosszú távú árfolyamára. A kriptovaluta árfolyama 2021-ben nem érte el a régóta feltételezett 100 ezer dolláros szintet, a tavaly novemberi 69 ezer dolláros történelmi csúcs után pedig a bitcoin árfolyama folyamatosan csökken. Annak ellenére, hogy 1 BTC ára április elején elérte a 47 ezer dollárt, most ismét 40 ezer dollár alatt van.

A cikk írásakor a bitcoin árfolyama 38 600 dollár, és a különböző elemzési mutatók szerint a további árfolyamcsökkenés sokkal valószínűbb, mint a 40-45 ezer dolláros tartományba való visszatérés.

24 ezer bitcoin árfolyama

A bitcoin novemberben vagy decemberben érheti el a mélypontját

A “Wolves of Crypto” nevű népszerű kriptoelemző a Twitteren írt arról, hogy saját elemzése szerint „a bitcoin legvalószínűbb medvepiaci mélypontjára 2022 novemberében vagy decemberében kerülhet sor.

Az elemző egyik tweetjében arról is írt, hogy az adatok alapján a BTC árfolyama az év végére egészen 24 ezer dollárig zuhanhat. Ha az elemzés valóban helyes, akkor a bitcoin árfolyama valamikor 2023 augusztusa vagy szeptembere körül fogja átlépni a tavaly novemberi történelmi csúcsot.

Most érdemes bevásárolni BTC-ből

Nem csak a „Wolves of Crypto” nevű elemző látja úgy, hogy az idei év végén érheti el a bitcoin a mélypontot. Egy független kriptopiaci elemző, Willy Woo számításai alapján szintén november és december környékén várható a legalacsonyabb árfolyam. Woo szerint ugyanakkor „ez nem egy rossz lehetőség a befektetőknek arra, hogy később kihasználják az átlagos megtérülés törvényét.”

Sok szakértő egyébként úgy véli, hogy a BTC jelenleg egy optimális felhalmozási pozícióban lehet, ezt a pontot Philip Swift kriptopiaci elemző is érintette legutóbbi jelentésében. Swift szerint az egyik elemzési mutató, az AASI (Active Address Sentiment Indicator) alapján a bitcoin jelenleg vételi zónában van, vagyis most érdemes vásárolni a kriptovalutából, ha hosszú távra tervezünk vele.