24%-os pluszban egy hörcsög, mióta júniusban elkezdett kriptovalutákkal kereskedni

Egy hörcsög Németországban az újabb bizonyíték arra a híres elméletre, amiről még Burton Malkiel írt, miszerint egy bekötött szemű részvényszimbólumokra dartsot dobáló majom van olyan jó kereskedésben, mint a profi kereskedők és a befektetők, a kriptós influenszer-traderekről nem is beszélve.

Mr. Goxx nevű hörcsög, akinek befektetési döntéseit a Twitchen is követhetjük, június 12-e óta kereskedik emberi beavatkozás nélkül egy kriptovaluta portfólióval. Pénteken a portfóliója 24%-os pluszban állt, olvasható @mrgoxx Twitterén, ahol automatikusan publikálásra kerül a napi teljesítménye, beleértve a hörcsög ügyleteivel. A +24%-kal Mr. Goxx teljesítménye jobb, mint a bitcoiné vagy az S&P500-é ugyanerre a periódusra vetítve.

A ‘Goxx Box’ iroda úgy lett kialakítva, hogy Mr. Goxx különböző erőnléti aktivitásokat tudjon végrehajtani, amik különböző specifikus ügyleteket váltanak ki a piacokon. A hörcsögnek nincs megkötött munkaideje, akkor kezd el kereskedni, amikor éppen kedve szottyan.

Mr. Goxx irodája

Goxx először felül a “szándék-kerékre”, hogy kiválassza a 30 kriptó közül, hogy épp melyikkel akar kereskedni, majd végigfut egy “döntés-alagúton”, ami vagy egy vételi vagy egy eladási megbízást ad le egy kriptotőzsdén. Eddig úgy néz ki, Goxx a TRX, XRP, ADA és ETH altokat preferálja leginkább.

Persze nagy összegre nem kell gondolni, Goxx portfóliója 390€ értékű kripto-portfólióval indult, írja a hörcsög anonim tulajdonosa és befektetési partnere. A hörcsög mellette – okosan – tőkeáttétel nélkül kereskedik és minden egyes ügylete 20 euróban van limitálva.

“Gondolkodom rajta, hogy több szabadságot adok Mr. Goxx-nak, hogy saját maga válassza ki mennyit akar egy adott ügyletbe fektetni akkor, ha tovább növekszik a csatornája iránt az érdeklődés,” írta a hörcsög befektetési partnere.

Mr. Goxx portfóliója szept. 10-én

Mr. Goxx péntekig 77 euró profitot generált. Szeptember közepén a portfóliója elérte az 580 eurót, mikor plusz 50%-on állt. A friss eladási hullámot sajnos megszenvedte a hörcsög portfóliója is, de még így is néhány kereskedő majmot megszégyenítő pluszban áll.

Teljes cikk angolul a Protos-on.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük