25 megawattos bitcoin bányászfarmot élesítettek Texasban

A pekingi székhelyű Bitmain hardvergyártó üzembe helyezte az állítása szerint legnagyobb bitcoin bányászfarmot Texasban.

A bányászfarm a Rockdale kerületi hatóságok jóváhagyásával és egy kanadai bányászfarm-fejlesztő közreműködésével épült fel.

A Bitmain sajtóközleményében azt ígéri, hogy a farmja hathatósan hozzá fog járulni a helyi gazdaság fellendítéséhez.

A farm egyelőre 25 megawatt kapacitásra kulcsrakész, 50 megawatt kapacitást már fejlesztenek és a jövőben a teljes tevékenységet 300 megawatt teljes kapacitású bányászfarmra szeretnék kibővíteni egy 33 000 hektáros területen. A területen korábban az amerikai Alcoa alumíniumgyártó (lásd képen) üzemeltetett egy kohót.

A Bitmain úgy kívánja támogatni a bányászfarmon keresztül a helyi gazdaságot, hogy helyben keres, képez és alkalmaz munkaerőt, valamint az áramot is a helyi áramszolgáltatótól fogja vásárolni. Emellett oktatási programokat is tervez, aminek keretében blockchain technológiai képzéseket indítanak a kerületben.

A Bitmain először 2018. augusztusban jelentette be a texasi giga-bányászfarmját, de az azt követő hónapokban tapasztalt árfolyamzuhanás egy időre befagyasztotta a farm építését. Mindenesetre akkor azt ígérte a Bitmain, hogy 400 munkahelyet és mintegy félmilliárd dolláros befektetést visz a jobb napokat is élt texasi Milam megyébe, ahol Rockdale is található.