25 millió amerikai gondolkodik azon, hogy kriptopénzbe fektetne

Egy új tanulmány szerint 25 millió amerikait foglalkoztat a gondolat, hogy vásárolna kriptopénzt befektetési céllal a következő 12 hónap során.

Az amerikai nobl Insurance biztosítótársaság a napokban adott közre egy tanulmányt, amelyben az amerikai állampolgárok befektetési szokásait vizsgálták – különös tekintettel a digitális eszközökre nézve.

A közvélemény kutatást 2018. januárja és 2019. májusa között végezték – fontos kiemelni, hogy pont ez volt az az időszak, amikor a leginkább megingott a bizalom a kriptopénzek jövője iránt a kriptotél miatt.

Mindezek ellenére a piac az elmúlt másfél év során 42%-al nőtt, összesen 6.72 millió új kriptopénz tulajdonos lépett be a piacra.

Itt van néhány további fontos adat a tanulmányból:

  • Annak ellenére, hogy több, mint 1 milliárd dollárt vesztettek értékükből a kriptopénzek csak a tavalyi év során, mindössze a megkérdezettek 10%-a tartja kizárólag offline hideg tárcában a digitális megtakarításait. Tehát a legtöbben annak ellenére tőzsdén tárolják a kriptopénzeiket, hogy valójában nincs szükségük a gyors hozzáférésre a napi szintű kereskedéshez.
  • Eleinte szinte csak férfiak foglalkoztak kriptopénzekkel, de a nők aránya egyre inkább nő, már az összes kriptopénz tulajdonos 35%-át teszik ki a hölgyek.
  • A kripto tulajdonosok 44%-a 35 éven felüli
  • 37%-a a kriptopénz tulajdonosoknak több, mint 5000 dollár értékű befektetési célú digitális eszközzel rendelkezik, 8%-uk pedig 50 ezer dollár felett fektetett kriptopénzbe.

Végezetül pedig a kutatás szerint összesen 25 millió amerikai gondolkodik azon, hogy kriptopénzbe fektetne a következő 1 év során.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük