Kriptotél után lassan itt a kriptotavasz?

Vajon mikor indulnak felfelé ismét a kriptopénz árfolyamok és zárul le a jelenlegi piaci környezet, ahol hétről hétre lefelé mennek az árak?

Még legalább hét hónapon át tart majd a kriptotél

A kriptotél kifejezés egyre elterjedtebben használják iparágszert az újságírók és befektetők között arra, hogy a bitcoin és a kriptopénz iránt egyre csak csökken az érdeklődés, miután az árfolyam 2017 decemberében közel 20 ezer dollárnál tetőzött.

A kifejezés eredete Tyler és Cameron Winklevossra, a Gemini tőzsde alapítóra vezethető vissza, akik egyszer úgy nyilatkoztak, hogy az alacsony kereskedési volumen miatt úgy érzik, mintha télvíz idején otthon ülnének. A Winklevoss testvérek erre az időszakra úgy tekintenek, mint egy jó lehetőség, hogy végre levegőhöz jussanak a korábbi árfolyam őrület után és a belső növekedésre és fejlesztésre tudjanak koncentrálni.

Tegnap beszámoltunk róla, hogy Zhao Dong, a Bitfinex egyik befektetője szerint már nem kell sokat várni arra, hogy ismét kizöldüljenek a grafikonok és eljöjjön a kriptotavasz.

Dong, aki jelentős tulajdonrésszel bír a hongkongi Bitfinex kriptotőzsdében a napokban vett részt egy panel beszélgetésen, ahol a téma a piac jövőjének lehetséges útja volt. Amikor Zhao Dongot a bitcoin jövőjéről kérdezték, akkor emlékeztetett mindenkit a 2017-es árfolyamcsúcsra.

“Összehasonlítva 2017 végével, most senkit nem érdekel a bitcoin. Majd akkor fog megint mindenki felfigyelni, amikor több tízezer dollárt ér majd egyetlen bitcoin.”

2020-ban jön a kriptotavasz

Ami a hosszútávú piacot jelenti, Zhao Dong szerint a kripto tavasz majd csak 2020-ban jön el. Ekkor indulhatnak majd felfelé az árfolyamok. De véleménye szerint 2021-ben már kriptonyárról tudunk beszélni, ami Dong szerint egy hasonló árfolyamsokkot okozhat mint amit 2017-ben átélt a piac.

Zhao Dong nem az egyetlen befolyásos szereplő aki hasonlóan 2020-ra prognosztizálja a következő emelkedés első hullámát. A Fundstrat Global Advisors eszközkezelő a napokban jelentette meg a 2019-es kriptopénz piaci előrejelzését. Thomas Lee Fundstrat elnök szerint kilenc olyan alapvető fejlesztés folyik a szektorban, mely hosszútávon az árfolyamok emelkedését támasztja alá.

Mit mond a Google Trendek?

Meglátásunk szerint a bitcoin és altcoin árfolyam emelkedés egyik legkiválóbb indikátora a Google Trend adata a “bitcoin” és más kriptós keresősavakra a Google keresőmotorjával. Ugyan az alját a Google Trendek segítségével nehéz lesz elkapni, de a grafikon alapján továbbra is inkább a kriptotél végét tapossuk, semmint hogy az első ibolyákat (ETF? Lightning felfutása? Tron? Venezuela/Irán? Kereskedelmi háború? Vagy mindez egyben.) tépdesnénk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük