25 millió dolláros ATM üzletet zárattak be a hatóságok


Illegális ATM üzletet működtetett egy férfi. Hozzávetőlegesen 25 millió dollár illegális üzletekből származó készpénzt cserélt kriptovalutákra. 

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának vádja szerint 2014 és 2019 között Kais Mohammad illegálisan szerzett pénzeket váltott bitcoinra és más kriptovalutára, valamint engedély nélkül működtetett kriptovaluta ATM-eket.

A Los Angeles-i férfi, akinek beceneve csak Superman29 volt, nagyjából 25 millió dollár pénzt mosott tisztára ilyen módon. A minisztérium vádat emelt Mohammad ellen engedély nélküli pénzátutalási üzlet működtetése és pénzmosás miatt. A férfi Herocoin néven működtetett illegális, pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó vállalkozást. Ügyfeleinek 25%-os jutalékért cserébe bitcoint és más kriptovalutákat adott el. A hatóság sajtóközleménye szerint Mohammad soha nem érdeklődött a kriptovalutákért kapott pénz eredetéről, hiszen tudatosan olyan vállalkozásoknak segítkezett, amelyek különféle illegális tevékenységekből szerezték jövedelmüket a dark weben. A férfi emellett 17 kriptovaluta ATM-et is vásárolt és üzemeltetett nemcsak Los Angeles-ben, hanem annak környékén is, melyek működtetéséhez szintén nem rendelkezett megfelelő papírokkal.

Mohammad, korábban egy bankban dolgozott, így nagy tapasztalata volt a pénzügyi szolgáltatásokat illetően. A férfi 2018 júliusáig nem regisztrálta vállalkozását az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának Pénzügyi Bűncselekmények Végrehajtási Hálózatán (FinCEN). Végül nyilvántartásba helyezték a céget, miután a FinCEN kereste meg, de a férfi nem teljesítette a szövetségi törvényekben előírt követelményeket, így engedélyekkel nem rendelkezett. A hivatal ügynökei 2018-ban és 2019-ben többször kapcsolatba léptek Mohammaddal, mivel nem jelentett több nagyobb összegű bitcoin tranzakciót, amelyeket a törvény értelmében a hatóságok felé jeleznie kellett volna. A férfi beismerte bűnösségét, amelyért akár 30 évig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik.

További cikkeink:

Holtan találták a OneCoin kriptocsalás chilei képviselőit

Beperelte a Ripple ügyvezetője a YouTube-ot a vírusként terjedő XRP-csalások miatt

Holtan találták a OneCoin kriptocsalás chilei képviselőit


Crypto.com referral bankkártya MCO Card.png - Ne maradj ki

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.