2500 dollárnál állhat meg a bitcoin árfolyamesés?

Bobby Lee, a BTCC kínai kriptotőzsde alapítója szerint 2500 dollárnál állhat meg a bitcoin árfolyamesése majd valamikor jövő év januárjában.

Milyen árfolyam szinten állhat meg a bitcoin zuhanása?

A BTCC kínai kriptopénz tőzsde alapítója, Bobby Lee a bitcoin árfolyamának jövőbeli alakulásáról értekezett a Twitteren a hét végén.

A csütörtöki nagy árfolyam zuhanás közepette arra szerette volna felhívni a követői figyelmét, hogy ha a történelem megismétli önmagát, akkor várhatóan a mostani árfolyamesés 2500 dollárnál állhat meg valamikor 2019 januárjában.

Ezek után pedig kitért arra, hogy innen is van visszaút. Várakozásai szerint, valamikor 2020-ban indul meg ismét felfelé a bitcoin árfolyama, és 2021-ben jöhet a következő csúcs 333 ezer dolláros árfolyammal. Bobby Lee számításai szerint innen pedig 2023 januárjában esik majd vissza 41 ezer dollárra.

Bobby Lee árfolyam jóslata azután érkezett, hogy a pénteki kriptotőzsdei krach után Mr Lee a Twitteren kérdezte a követői véleményét az árfolyamesésről, hogy vajon meddig ereszkedhet még lefelé a piac és hogy vajon 2019 januárjában éri el a mostani esés legalját az árfolyam. Akkor hozzátette, hogy legutoljára a bitcoin ára a 2014 decemberi 1200 dolláros csúcsról 2015 januárjára egészen 150 dollárig esett vissza.

A bitcoin 9 élete

Bobby Lee twítjére reagálva az egyik nagy crypto fan, Tommy Mustache azt válaszolta, a bitcoinnak 9 élete van – akárcsak a macskáknak.

“Eddig a bitcoin négy nagyobb árfolyam zuhanást élt túl, ami meghaladta a 80%-os értékvesztést. Még párat túl fog élni, hiszen a bitcoinnak 9 élete van.”

A csatolt ábrán pedig bemutatta, hogy a korábbi mélypontokat milyen csúcsok követték.

Az idei év valóban nem kedvezett a bitcoinnak kereskedőknek és felhalmozóknak. Tavaly év végén ezen a napon 17000 dollár felett járt az árfolyam, most pedig 3400 dollárt adnak egy bitcoinért. 2017 augusztus óta nem mért legalacsonyabb árakon kereskedik a BTC továbbá a teljes kriptopénz piaci kapitalizáció pedig a múlt heti esést követően egyre közelebb kerül a 100 milliárd dollárhoz, újabb és újabb mélységi rekordokat felállítva.

Szerintetek hol lesz az árfolyamesés vége?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük