2020-tól 25000 francia üzletben, köztük a Decathlon és Sephora boltokban is lehet Bitcoinnal fizetni

2020-ra 25000 francia üzletben lehet bitcoinnal fizetni, köztük a Decathlon és Sephora márkaboltokban is.

A hírt a francia kriptovaluta vállalkozások csoportja jelentette be a Paris Retail Week kiállításon.

A bejelentés mögött a fizetési processzor és point-of-sale szolgáltató Global POS, az EasyWallet alkalmazás és az Easy2Play fizetési processzor áll.

Az elfogadás azt jelenti, hogy a vásárlók bitcoinban fizethetnek a termékekért, amit a fizetési processzor automatikusan átvált euróra.

Az átváltási árfolyamot a Deskoin és a Savitar biztosítja, a két vállalat most adta be jelentkezését a Franciaországban múlt évben bevezetett digitális eszközszolgáltatói engedélyre.

A Decathlon és Sephora mellett olyan kiskereskedelmi vállalatok fognak bitcoint elfogadni, mint  Boulanger, Foot Locker, World House, Intersport, Cultura, Maisons du Monde és Norauto.

Stéphane Djiane, a Global POS CEO-ja elmondta:

“Ez egy fontos szimbolikus lépés Franciaországban a fizetési módok evolúciójában. Inkább több mint szimbolikus, hiszen 25000 bolt csatlakozik biztonságos keretek között a Gazdaság 3.0-hoz.”

A hírek egyelőre csak a bitcoin bevezetéséről szólnak, az altcoinok feltételezhetően később kapnának rivaldafényt. Arról sincs hír, hogy vajon a bitcoin fizetési opció támogatja-e az instant, skálázható és szuperolcsó utalásokra kihegyezett Lightning második rétegű fizetési protokollt.

A Bitcoin szerepéről életünkben még továbbra is megoszlanak a vélemények. Venezuelában és Iránban például az értékőrző és menedékeszköz tulajdonsága dominál, a bitcoin maximalisták a tartásra szavaznak, a kriptovállalkozások kénytelenek költeni, a bitcoin bányászoknak pedig megélhetési forma.

Franciaországban januárban már volt egy hasonló nagyszabású bejelentés, mikor több tízezer dohányboltban tervezték bevezetni a bitcoin vásárlás lehetőségét. Franciaországban a becslések szerint 4 millióra tehető a Bitcoin tulajdonosok száma, ami meglehetősen magas szám, a teljes népesség 5 százaléka.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük