Shopify már instant Bitcoin 2.0 (Lightning) vásárlásokat is fogad

A Shopify e-kereskedelmi platformon már bitcoinnal is lehet fizetni a Lightning hálózaton keresztül.

Aki nem ismerné, a Lightning egy második rétegű Bitcoin hálózati protokoll, ami gyors, megbízható és biztonságos bitcoin utalásokat tesz lehetővé anélkül, hogy el kellene szenvedni az egyébként bankokhoz, PayPalhoz stb. képest nevetségesen olcsó tranzakciós díjakat. A Lightning integráció egy az OpenNode által fejlesztett bővítményen keresztül lehetséges.

Az integrációval mintegy félmillió Shopify kereskedő integrálhatja a ‘bitcoin 2.0’-át, mint fizetési opció. Az ‘alap’ bitcoinnal való fizetés már egy ideje elérhető a Shopify-on a BitPay bitcoin fizetési processzoron keresztül, de azt a Lightning bevezetése kenterbe veri köszönhetően olcsóságának és gyorsaságának.

Az OpenNode nem először kerül a hírekbe úttörő munkájának köszönhetően. Elődleges célja a fejlesztőcégnek, hogy a Bitcoint a mainstreambe katapultálja és ehhez megvan a pénzügyi tűzereje is: befektetői között van a Draper Associates, ami Tim Draper milliárdos befektetési társasága. Hasonló Lightning bővítményt az OpenNode már elérhetővé tett az OpenCart és a WooCommerce fizetési kapukhoz is.

A cég minden fizetési partneréhez részletes dokumentációval és API-val rendelkezik a könnyű integráció segítése érdekében és állítólag minden létező Bitcoin tárcával kompatibilisek attól függetlenül, hogy azok on-chain vagy Lightning hálózatot használnak.

Az integráláshoz nem kell mást tenni, mint letölteni egy OpenNode bővítményt a Shopify menüből. Az OpenNode 1%-os fixdíjat számol fel a bitcoin tranzakciók után, ami lehetne ennél jóval olcsóbb is.

A Lightning terjedése tehát sínen halad és ahogy egyre több processzor és tárca frissít rá, úgy fognak realitássá válni a szinte azonnali BTC tranzakciók.

Érdekel a Lightning? Akkor olvass tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük