29 milliárd forint értékű XLM tokent oszt szét a Coinbase

1 milliárd stellar lumen (XLM) (aktuális piaci áron 29 milliárd forint) tokent oszt szét a Coinbase azért, hogy a regisztrált felhasználói jobban megismerkedjenek a Stellar blokkláncával. A Coinbase egy 26-ai blogbejegyzésben osztotta meg a hírt.

Az akciót a Coinbase Earn szervezi, ami a váltó kriptovalutákra fókuszáló oktatási programja. A vállalat leírása szerint ez lesz a vállalat történetének legnagyobb tokenosztása. A csavar viszont, hogy kizárólag amerikai állampolgároknak érhető el a program.

A Coinbase Earn honlapja szerint a programot a Stellar Alapítvánnyal közösen állították össze és 5 oktatóvideót tartalmaz. Miután a userek megtekintették a videókat, és kitöltötték a hozzátartózó kvízeket, a felhasználók XLM tokent kapnak jutalomként.

A bejegyzés szerint már kiküldte az első meghívót az amerikai ügyfeleinek, a külföldi érdeklődőket pedig arra kérik, hogy iratkozzanak fel a várakozólistára.

Az XLM jelenleg 2 milliárd dolláros (575 Mrd Ft) piaci kapitalizációval rendelkezik és ezzel a 8. legnagyobb kriptoprojekt. A Coinbase tegnap jelentette be a hírt és mintegy 4 százalék erősödéssel reagált. Publikációkor egy XLM token 10.5 dollárcentet (30 Ft) ért.

A Coinbase március 18-án listázta az XLM tokent a kiskereskedői platformján, melyre szintén emelkedéssel reagált az árfolyam. A Stellarnak nem az első gigászi airdropja, 2018 novemberben a blockchain.com oldallal közösen osztott szét 125 millió dollár (33 Mrd Ft) értékű XLM tokent.

Ha még nem vagy Coinbase ügyfél, itt az alkalom arra, hogy 10 dollár értékű bitcoinnal kezd!