29 milliárd forint értékű XLM tokent oszt szét a Coinbase

1 milliárd stellar lumen (XLM) (aktuális piaci áron 29 milliárd forint) tokent oszt szét a Coinbase azért, hogy a regisztrált felhasználói jobban megismerkedjenek a Stellar blokkláncával. A Coinbase egy 26-ai blogbejegyzésben osztotta meg a hírt.

Az akciót a Coinbase Earn szervezi, ami a váltó kriptovalutákra fókuszáló oktatási programja. A vállalat leírása szerint ez lesz a vállalat történetének legnagyobb tokenosztása. A csavar viszont, hogy kizárólag amerikai állampolgároknak érhető el a program.

A Coinbase Earn honlapja szerint a programot a Stellar Alapítvánnyal közösen állították össze és 5 oktatóvideót tartalmaz. Miután a userek megtekintették a videókat, és kitöltötték a hozzátartózó kvízeket, a felhasználók XLM tokent kapnak jutalomként.

A bejegyzés szerint már kiküldte az első meghívót az amerikai ügyfeleinek, a külföldi érdeklődőket pedig arra kérik, hogy iratkozzanak fel a várakozólistára.

Az XLM jelenleg 2 milliárd dolláros (575 Mrd Ft) piaci kapitalizációval rendelkezik és ezzel a 8. legnagyobb kriptoprojekt. A Coinbase tegnap jelentette be a hírt és mintegy 4 százalék erősödéssel reagált. Publikációkor egy XLM token 10.5 dollárcentet (30 Ft) ért.

A Coinbase március 18-án listázta az XLM tokent a kiskereskedői platformján, melyre szintén emelkedéssel reagált az árfolyam. A Stellarnak nem az első gigászi airdropja, 2018 novemberben a blockchain.com oldallal közösen osztott szét 125 millió dollár (33 Mrd Ft) értékű XLM tokent.

Ha még nem vagy Coinbase ügyfél, itt az alkalom arra, hogy 10 dollár értékű bitcoinnal kezd!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük