3 dollár fölött a Cardano ADA token: mi áll a háttérben?

Egy várva várt okosszerződés integráció a Cardano teszthálózatán történelmi csúcsra repítette az ADA tokent.

A Cardano (ADA) ma reggel átlépte a történelmi 3 dolláros árszintet, ezzel a piaci értéke pixelidőkor 97 milliárd dolláron tanyázik, a harmadik a kriptográfiai eszközök piaci érték rangsorában.

Az elsődleges indok az okosszerződés integráció ténye a Cardano teszthálózatán, amit a várakozások szerint hamarosan követ a főhálózati indulás is, általa magasabb pénzügyi funkcionalitással felruházva az egyelőre stakelésben bajnok blokkláncot. Az okosszerződések olyan automatizált kontraktusok vevő és eladó között, amelyek teljesülési feltételei nem igényelnek emberi beavatkozást, automatikusan kódolva végrehajtásra kerülnek. Az integráció tényét a Twitteren jelentette be még tegnap este a Cardano mögött álló Input Output HK alapítvány.

A lenti chart alapján leolvasható, hogy az ADAUSD árfolyam továbbra is erősen bikás trendben tanyázik, ahogy azt a 34-es hosszúságú exponenciális mozgóátlag is jelzi a 4 órás TradingView grafikonon. Ellenállás szint szó szerint nincs, már a múlt heti 1.2 dolláros árfolyam óta emelkedő trendben kereskedik.

A határidős piaci adatok alapján az ADA shortolók tegnap (is) komolyat buktak, mintegy 5 millió dollár értékű ADA pozíció került likvidálásra miután órák alatt 10%-ot ugrott az árfolyama a dollárral szemben. Ebből 1.25 millió dollár a legnagyobb kripto-határidős piacon, a Binance-on történt.

Fundamentumok a Cardano mögött

Mondhatni már-már számítani lehetett a további uptrendre 3 dollárig, erre voltak utaló jelek az elmúlt hónapban tett bejelentések után.

Az egyik, hogy az ultragazdag és pro-kriptó Szingapúrban az Ethereum mellett a Cardano számít az egyik legnépszerűbb befektetési eszköznek, ahol gyakran a nocoiner befektetők kedvelt beszálló eszköze a piacokra. Mellette az ADA – a Solana mellett – már az intézeti befektetők figyelmét is felkeltette, állítja a CoinShares egyik friss jelentése.

A múlt hónap egyik legfontosabb ADA híre talán az volt, hogy Japánban jóváhagyták az ADA kereskedést a vezető tőzsdéken. Japánban szigorú hatósági ellenőrzésen kell átesniük a kereskedési pároknak ahhoz, hogy azok listázva lehessenek pl. a Liquiden vagy a Bitflyeren, amik Japán legnagyobb volumenű kriptotőzsdéi.

További friss Cardano híreket itt találtok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük