3 nap alatt közel 3 millió dollárt keresett valaki Trump kriptóján

Egy kereskedő három nap alatt 2,7 millió dollárt keresett a Trump-témájú MAGA mémcoin kereskedésével. Felmerült a bennfentes kereskedés is. 

Függetlenül attól, hogy a MAGA pumpát bennfentes kereskedelem vezérelte vagy sem, a mémcoinok továbbra is rendkívül ingadozó és kockázatos eszközök, de nagy népszerűségnek örvendenek.

A MAGA mémcoin több mint 500-szoros megtérülést hozott

Egy hozzáértő kereskedő, akit csak „0x303-as pénztárcának” nevez a média, figyelemre méltó, 2,7 millió dolláros nyereséget ért el mindössze három nap alatt a Donald Trump témájú MAGA mémcoinnal. A token TRUMP ticker néven fut.

Május 25-én a kereskedő több mint 535 000 dollárt költött hatmilliárd MAGA mémcoin megvásárlására. Ez már három nappal később lenyűgöző, 505-szörös megtérülést hozott. A tranzakciót a Lookonchain május 27-i X posztja emelte ki:

„Május 24-én és május 25-én összesen 537 500 USD-t költött valaki 6 milliárd USD MAGA token vásárlására. Majd május 27-én 1,5 milliárd USD MAGA-t adott el 744 000 USD-ért, hogy profitáljon. Jelenleg 4,5 milliárd dollár MAGA tokennel rendelkezik, 2,51 millió dollár értékben.”

A kereskedő teljes egészében MAGA tokenekből álló pénztárcája több mint 82%-kal nőtt az elmúlt napokban.

Trump a kriptovaluták mellett voksol

A MAGA token ára jelentős mértékben megemelkedett Donald Trump republikánus elnökjelölt kriptovaluták támogató megjegyzéseit követően.

Május 9-én a token több mint 78%-os napközbeni emelkedést mutatott, a kereskedési volumen pedig több mint 62%-kal, 281 millió dollárra nőtt Trump kriptovalutákkal kapcsolatos támogató megjegyzéseinek köszönhetően:

“Ha szereted a kriptot bármilyen formában (és sokféle formában létezik), ha a kriptovaluták mellett állsz, jobb, ha Trumpra szavazol.”

Felmerült a bennfentes kereskedés gyanúja is

A kereskedő által elért gyors haszon bennfentes kereskedelem gyanúját váltotta ki. A Datawallet kommentálta a Lookonchain bejegyzését, és kijelentette:

“Senki sem költ 500 000 dollárt egy mémcoinra “extra” tudás nélkül.”

A múlt héten a Lookonchain arról számolt be, hogy egy bálna már beszállt a MAGA tokenbe. Kezdetben 5,35 Ethert költött, hogy 22 különböző pénztárcán keresztül megszerezze a MAGA készlet 33%-át.

Ezek a tranzakciók azonban a maximális kivonható értékű (MEV) bot tevékenységnek köszönhetők, amely az arbitrázs lehetőségeket használja ki jelentős nyereség elérése érdekében. Azaz ott nem bennfentes kereskedelemről volt szó. Dominium álnevű X felhasználó most is úgy látja, hogy ezek MEV bot tranzakciók, ha alaposan megnézzük őket.

Függetlenül attól, hogy a MAGA pumpát bennfentes kereskedelem vezérelte vagy sem, a mémcoinok továbbra is nagyon népszerűek, bár igen kockázatosak.

Egy szerencsétlen kereskedő a közelmúltban több mint 1 millió dollárt veszített a Normie feltörése során, aminek eredményeként a kezdeti 1,16 millió dolláros befektetésének 99%-át elbukta.